İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9858 %0.11
55,7805 %0.03
6.534,31 %-3.06
82.921,99 %-2.12
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Çiftçi açıkladı: Turgutlu'daki saldırganın okul planı son anda değişmiş

Bakan Çiftçi açıkladı: Turgutlu'daki saldırganın okul planı son anda değişmiş

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Turgutlu'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin ifadesinde eylemi okulda yapmayı planladığını ancak görevli bulunması nedeniyle okul dışında gerçekleştirdiğini söylediğini aktardı. Çiftçi ayrıca okul saldırılarına ilişkin sosyal medya ve Telegram gruplarında paylaşım yapan 2 bin 419 çocuğun gözaltına alındığını, bunlardan 243'ünün tutuklandığını açıkladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okul saldırıları başta olmak üzere asayiş, organize suçlar, uyuşturucuyla mücadele ve sahipsiz hayvanlara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Çiftçi, Turgutlu'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin ifadesinden bir bölümü paylaşarak okul çevresinde alınan güvenlik önlemlerine dikkat çekti.

Saldırganın ifadesini açıkladı

Çiftçi, Turgutlu'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin asıl eylemi okulda yapmayı planladığını ancak okulda görevli bulunması nedeniyle planını değiştirdiğini söylediğini aktardı.

Bakan Çiftçi, saldırganın ifadesinde, "Ben asıl eylemi okulun bahçesinde yapacaktım, okulda yapacaktım ama okulda bekçi olduğundan, görevli olduğundan dolayı okulun dışında yaptım" dediğini belirtti.

Bu yıl okul bahçelerinde 31 bin görevlinin istihdam edildiğini açıklayan Çiftçi, narkotik, güvenlik ve asayiş ekiplerinin okul çevrelerindeki çalışmalarının da artırıldığını söyledi. Okulların çevresindeki metruk yapıların kontrol edildiğini, yıkılması gerekenlerin yıkıldığını ve diğerlerinin erişime kapatıldığını ifade etti.

2 bin 419 çocuk gözaltına alındı

Çiftçi, Kahramanmaraş saldırısının ardından sosyal medya platformlarında veya Telegram gibi gruplarda eylem yapacağını belirten ve bu yönde paylaşımlarda bulunan çocuklara yönelik çalışmalara ilişkin rakamları da açıkladı.

Bu kapsamda 2 bin 419 çocuğun gözaltına alındığını belirten Çiftçi, 243'ünün tutuklandığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yeni bir karar aldıklarını ifade eden Çiftçi, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan çocukların durumlarının yeniden değerlendirileceğini kaydetti.

Ailelere silah uyarısı

Okul güvenliğinin yalnızca polisiye tedbirlerle sağlanamayacağını belirten Çiftçi, ailelere de çağrıda bulundu. Evinde silah bulunan ailelerden silahlarını çocukların erişemeyeceği yerlerde muhafaza etmelerini istedi.

Çiftçi, çocukların davranışlarında eylem hazırlığına ilişkin herhangi bir işaret görülmesi durumunda ilgili bakanlıkların harekete geçebilmesi amacıyla bir protokol imzalandığını da açıkladı.

Organize suç örgütlerine 1675 operasyon

Bakan Çiftçi, organize suçlarla mücadele kapsamında bu yıl 599 suç örgütüne toplam 1675 operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonlarda 14 bin kişinin gözaltına alındığını, 7 bin kişinin ise tutuklandığını belirtti.

Çiftçi'nin verdiği bilgilere göre bu örgütlerin 19'u uluslararası, 112'si ulusal, 120'si bölgesel ve 348'i yerel nitelikte faaliyet gösteriyor. Çiftçi ayrıca yurt dışına kaçan kişilerden 76'sının geçen hafta Türkiye'ye iadesinin sağlandığını, bunların 61'inin Gürcistan tarafından iade edildiğini söyledi.

Uyuşturucu operasyonlarında 33 bin 750 tutuklama

Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına da değinen Çiftçi, yıl içerisinde 40 bin operasyon gerçekleştirildiğini ve 33 bin 750 kişinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlarda 37 ton uyuşturucu madde ile 99 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi.