08 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Bakan Soylu'dan doğa ve hayvanseverleri sevindirecek uygulama: HAYDİ

Bakan Soylu'dan doğa ve hayvanseverleri sevindirecek uygulama: HAYDİ

Ankara Kızılcahamam'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile "Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu" açılış programı gerçekleşti

Ankara Kızılcahamam'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile "Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu" açılış programı gerçekleşti.

Köpeklerin operasyonlardaki başarılarını ele alarak, narkotikten bomba aramasına kadar emniyet güçlerinin işlerini kolaylaştırdığı üzerinde duran Süleyman Soylu,  "2018'de Narkotik Başkanlığımızın toplam ağırlık bazlı yakalamalarının yüzde 46'sı, adet bazlı yakalamalarının da yüzde 39, 5'u narkotik köpekleri marifetiyle gerçekleştirilmiştir. 2019 ve 2020 yılı için de oranlar yaklaşık yüzde 42 ile yüzde 30 bandında seyretmektedir." ifadelerini kullandı.

Narkotik Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi'nde, narkotik birimlerinin yanısıra Özel Harekat Başkanlığı, KOM Daire Başkanlığı, asayiş, güvenlik, kriminal, özel güvenlik daire başkanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile uluslararası kurumlarda kullanılan köpeklerin hem doğumları hem de branşlara göre eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Soylu,  'Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü' bünyesinde ilk etapta 260 personelin kurs göreceğini dile getirdi.

Eğitimden sonra sahaya inecekler

Bu uygulamaya yönelik bir uygulama düzenlendiğini de duyuran Soylu,  "Bu birimde kullanılacak araçların dış tasarımları ve giydirmeleri tamamlandı, içeriği tamamlandı, görevlerinde kullanılacak eldiven, yakalama ağı gibi teçhizatların alımları da hemen gerçekleştirildi. Eğitimleri biter bitmez, arkadaşlarımız sahaya ineceklerdir. Yine bu birime ihbar yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla 'HAYDİ' adlı bir uygulamanın yazılımına başlandı" cümlelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *