4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumuna ilişkin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan açıklama yaptı. Partinin 6 Eylül’de gerçekleştireceği kongreyi işaret eden Bakırhan, “İnşallah Demirtaş da bizimle olacak. Zaten ana hedeflerimizden birisi o” dedi.
DEM Parti Kongresinin Tarihi Değişti
DEM Parti’nin normal şartlarda 20 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan olağan kongresinin tarihi değiştirildi.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, kongrenin 6 Eylül Pazar günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini açıklamıştı.
Doğan, kongre kararına ilişkin, “Yeniden yapılanma döneminin başlangıcı olarak kongremizi delegelerimizle birlikte 6 Eylül Pazar günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapmaya karar verdik” ifadelerini kullanmıştı.
Bakırhan: Yasal Zorunluluk Nedeniyle Öne Çekildi
T24’te Şirin Payzın ve Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, kongrenin tarihinin değiştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakırhan, kongrenin “yasal zorunluluk” nedeniyle 6 Eylül’e çekildiğini belirtti. Partinin “asıl büyük kongresinin” ise ilerleyen dönemde daha uygun bir tarihte gerçekleştirileceğini söyledi.
"İnşallah Demirtaş da Bizimle Olacak"
Bakırhan, “Terörsüz Türkiye” yasasının kabul edilmesinin ardından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Selahattin Demirtaş’ın durumuna da değindi.
DEM Parti’nin 6 Eylül’deki kongresinde Demirtaş’ın da bulunmasını beklediklerini ifade eden Bakırhan, “İnşallah Demirtaş da bizimle olacak. Zaten ana hedeflerimizden birisi o” dedi.
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.
"Seçim Pazarlığı" İddialarına Yanıt Verdi
Tuncer Bakırhan, iktidar ile DEM Parti arasında seçim pazarlığı yapıldığı yönündeki iddialara da yanıt verdi.
Bu yöndeki söylemlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye haksızlık olduğunu savunan Bakırhan, iddiaları kabul etmedi.
Bakırhan, “Bu Sayın Bahçeli'ye de, Sayın Erdoğan'a da haksızlık yapmaktır. Yani... yani bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir ülkenin çok önemli bir partisinin başındaki bir insan... Yani gelip bizimle seçim pazarlığı mı yapacak? Bu kadar mı ucuz, bu kadar mı basit?” ifadelerini kullandı.
Erdoğan-DEM Parti Görüşmesinde Demirtaş Gündemi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişti.
Görüşme öncesinde açıklama yapan Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş’ın durumunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirilecek görüşmede ele alınacağını ifade etmişti.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın açıklamasıyla birlikte Demirtaş’ın durumu, partinin 6 Eylül’de gerçekleştireceği kongre öncesinde yeniden gündeme geldi.
