İstanbul
Az bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan belediye başkanlarına sosyal medya uyarısı: "Makamlar gösteri alanı değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan belediye başkanlarına sosyal medya uyarısı: "Makamlar gösteri alanı değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti toplantısında sosyal medyada etkileşim odaklı hareket eden belediye başkanlarını uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda sosyal medya kullanımı ve yerel yönetim anlayışına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden sosyal medyada görünürlük ve etkileşim odaklı hareket eden belediye başkanlarını eleştirdi.

“Etkileşim avcılığı denilen bir hastalık yayılıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyanın etkisiyle toplumda, kamuda ve yerel yönetimlerde “etkileşim avcılığı” olarak nitelendirdiği bir yaklaşımın yayıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medyanın da tesiriyle etkileşim avcılığı denilen bir hastalığın hem toplumda hem kamuda hem de yerel yönetimlerde yayıldığını görüyoruz” dedi.

“Kendi arkadaşlarımız da bu ters akıntıya kapılıyor”

AK Parti içindeki bazı isimlerin de bu anlayıştan etkilendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür paylaşımların partiye zarar verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef kendi arkadaşlarımızın bir kısmının da bilerek veya bilmeden bu ters akıntıya kapıldıklarına şahit oluyoruz” sözleriyle uyarıda bulundu.

“Şov peşinde koşan yaklaşımı tasvip etmeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşla ilişkilerde nezaketin ve hizmet odaklı siyasetin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşın kalbini kıran, esnafa hoyrat davranan, icraat peşinde değil şov peşinde koşan bir yaklaşım belki muhalefetin siyaset tarzı olabilir. Ama bunu bizim tasvip etmemiz asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medya rüzgarıyla seçim kazanılsaydı...”

Sosyal medyanın siyasette tek başına belirleyici olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijital mecraların yüz yüze iletişimin yerini tutmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer sosyal medya rüzgarıyla seçim kazanılsaydı bugün iktidarda da Cumhurbaşkanlığında da başkaları olurdu” dedi.

Teşkilata hizmet odaklı çalışma mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, makamların gösteri alanı değil, millete hizmet ve sorumluluk yerleri olduğunu belirtti.

Yeni medya araçlarının hizmetlerin duyurulması için kullanılabileceğini ancak siyasetin sosyal medya yankı odalarına hapsedilmemesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilata vakar, nezaket ve hizmet odaklı çalışma mesajı verdi.