05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Fahrettin Altun TİHEK Başkanlığına atandı!

Fahrettin Altun TİHEK Başkanlığına atandı!

Prof. Dr. Fahrettin Altun, TİHEK Başkanlığına atanarak ilk toplantısını gerçekleştirdi. Altun, insan haklarının korunması ve eşitlik vurgusuyla, ayrımcılıkla mücadele ve insan onurunu gözeterek önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini devreden Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığına atanmasının ardından yeni dönemin ilk kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Altun, “Kurulun her türlü ön yargının ve ayrımcılığa dayalı nefret söyleminin son bulduğu, eşitlikçi bir dünya inşa edilmesini hedeflediğini” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 10 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atanırken, kurumun ikinci başkanı ve yeni üyeleri de belirlendi. Atamaların ardından kurumun ilk kurul toplantısı Altun başkanlığında yapıldı.

“Milletimizin Hak Arayışına En Kıymetli Desteği Vermeyi Amaçlıyoruz”

Yeni görev sürecinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Altun, Kurulun taşıdığı sorumluluğun önemine vurgu yaptı:

“Milletimizin hak arama mücadelesinde, hak arayışında çok kıymetli bir yerde duruyoruz. Bu durduğumuz yerin hakkını vermeyi, milletimizin hak arayışına biz de en kıymetli desteği vermeyi amaçlıyoruz. İnsan haklarının korunması, eşitliğin sağlanması, ayrımcılıkla mücadele bağlamında inşallah çok önemli işlere imza atacağız.”

Altun, önlerindeki 4 yıllık görev süresinin Türkiye’de insan haklarının geliştirilmesi adına önemli bir dönemeç olacağını da belirtti.

Tarafsızlık, Dürüstlük ve Hakkaniyet Vurgusu

Konuşmasının ardından Kurul başkanı ve üyeleri, 6701 sayılı TİHEK Kanunu kapsamında tarafsızlık, dürüstlük, hakkaniyet ve adalet ilkelerine bağlı kalacaklarına dair yemin etti. Yemin töreninin ardından gündemdeki konular müzakere edilerek karara bağlandı.

Kurulun gündeminde yer alan başlıca maddeler arasında tematik insan hakları raporları, ulusal önleme mekanizması faaliyetleri ve ayrımcılık yasağına ilişkin bireysel başvurular yer aldı.

Altun’un altını çizdiği gibi, TİHEK’in temel misyonu insan onurunu esas alarak bireylerin eşit muamele görmesini güvence altına almak ve hukuken tanınmış haklardan eşit şekilde yararlanmalarını sağlamak. Bu kapsamda kurum, ayrımcılıkla mücadelede aktif rol üstlenmeyi sürdürecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *