Adana’da Furkan Vakfı’na yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul, eşi Semra Kuytul ve çok sayıda vakıf mensubu gözaltına alındı.
ŞAFAK VAKTİ OPERASYON
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Alparslan Kuytul’un bulunduğu adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Evde yapılan aramaların ardından Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı. Operasyon kapsamında vakfın bazı üyelerinin de emniyet güçlerince gözaltına alındığı belirtildi.
SEMRA KUYTUL’DAN ZAFER İŞARETİ
Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Bu sırada Semra Kuytul’un kameralara zafer işareti yaptığı ve “Siz kazanamayacaksınız, biz kazanacağız” ifadelerini kullandığı görüldü.
EMNİYETE SEVK EDİLDİLER
Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından Alparslan Kuytul, Semra Kuytul ve diğer şüpheliler ifade işlemleri için Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
