16 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Giresun kara teslim oldu: Yollar kısmen kapandı, ekipler seferber oldu

Giresun kara teslim oldu: Yollar kısmen kapandı, ekipler seferber oldu

Doğu Karadeniz’in doğasıyla göz kamaştıran illerinden Giresun’da, hafta sonu itibarıyla etkili olan yağışlar farklı bölgelerde farklı şekilde hissediliyor. Sahil kesiminde aralıksız yağan yağmur, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Kümbet ve Kulakkaya yaylaları, karın gelişiyle hem doğaseverlerin hem de kış turizmi tutkunlarının ilgisini çekti.

Doğu Karadeniz’in doğasıyla göz kamaştıran illerinden Giresun’da, hafta sonu itibarıyla etkili olan yağışlar farklı bölgelerde farklı şekilde hissediliyor. Sahil kesiminde aralıksız yağan yağmur, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Kümbet ve Kulakkaya yaylaları, karın gelişiyle hem doğaseverlerin hem de kış turizmi tutkunlarının ilgisini çekti.

Yollar kısmen kapandı, ekipler seferber oldu

Kümbet ve Kulakkaya yaylalarında kar yağışı sebebiyle bazı yollar ulaşıma kapanırken, Giresun İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kapanan güzergâhlarda anında müdahalelerde bulundu. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, özellikle yaylalara çıkan yolların kontrollü şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Yaylalarda kış coşkusu: Kar üstünde horon, kızakla eğlence

Karla birlikte Giresun yaylaları adeta beyaza bürünürken, manzaranın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar yüksek kesimlere akın etti. Özellikle Kulakkaya Yaylası’nda çocuklar ve gençler kar üstünde kayarak doyasıya eğlendi.

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk da beyaz örtüye teslim

Kar yağışı, Giresun’un iç kesimlerinde de etkisini gösterdi. Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile çevre köylerde, dün akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı, evlerin çatılarını ve araçları beyaz örtüyle kapladı. İlçe merkezleri kartpostallık görüntüler sunarken, bölge halkı bu manzaranın keyfini çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *