İstanbul
Parçalı bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
80.560,01 %-0.84
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Gülsen Tuncer son yolculuğuna uğurlandı

Gülsen Tuncer son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu Gülsen Tuncer son yolculuğuna uğurlandı. Tuncer, Şişli Camii’ndeki cenaze töreninin ardından Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gülsen Tuncer, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. 81 yaşında hayatını kaybeden Tuncer için Şişli Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Tuncer’in cenazesi Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kanal D’de yayımlanan “Aşk-ı Memnu” dizisinde canlandırdığı “Arsen Hala” karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınan Gülsen Tuncer, 17 Eylül Perşembe günü beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Sanat Dünyası Gülsen Tuncer’i Uğurladı

Şişli Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Gülsen Tuncer’in eşi Engin Ayça’nın yanı sıra oyuncular Suna Selen, Erdal Özyağcılar, Serdar Gökhan ve Cihat Tamer ile sanat dünyasından isimler, Tuncer’in yakınları ve sevenleri katıldı.

Tuncer’in eşi Engin Ayça, törende yaptığı açıklamada, “İyi bir şey değil, kolay bir şey değil. Herkesin sevdiği bir insandı. Herkesin başı sağ olsun. Bu kadarmış. İyi şeyleri hatırlayalım. Yaptıklarını yaşatalım. Bize düşen artık bu” dedi.

Tuncer’in dizilerde de çok sevildiğini belirten Ayça, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık oralarda yaşayacak. İyi şeyler yaptı, iyi izlenimler bıraktı. Artık onlarla birlikte yaşayacağız. Kendisi gitti ama bize bayağı yük bıraktı, artık biz onları taşıyacağız. Bir insan hayat arkadaşını kaybederse büyük bir kayıp yaşamıştır. Ne denebilir ki.”

“Gülsen Anneden Dimdik Durmayı Öğrendik”

Gülsen Tuncer’in manevi oğlu İlhan Gülek de törende yaptığı açıklamada, Tuncer’den öğrendiklerini anlattı.

Gülek, “Ailenin büyük oğlu, benim. Gülsen anneden biz dimdik durmayı öğrendik, eğilip bükülmemeyi öğrendik. Kim ne zaman yardıma ihtiyaç duyuyorsa, karşılıksız koşmayı öğrendik” ifadelerini kullandı.

Tuncer’in çevresine ve sanat dünyasına verdiği desteğe değinen Gülek, “Gülsen abla önce bize, sonra çevresine, işçi emekçi dünyasına, sanat çevresine bir ders verdi. Kendi için çalışmadı, çevresi için, kedileri için, sokak hayvanları için çalıştı, aydınlık için çalıştı” dedi.

Gülek, “Aramızdan ayrıldı, şimdi onun izinden biz gideceğiz. Verdiği dersi öğrendiğimizi göstermemiz lazım” diye konuştu.

Erdal Özyağcılar: Başka Bir Dokusu Vardı

Oyuncu Erdal Özyağcılar, Gülsen Tuncer ile iki ay önce bir festivalde görüştüklerini belirterek, “Başka bir dokusu vardı. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın. Keşke herkese öyle bir hayat nasip etse” dedi.

Özyağcılar, “2 ay önce bir festivalde görüşmüştük. İnsan bu kaosun arasında kaybolup gidiyor, vakit ayıramıyor, zaman çok çabuk geçiyor” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Serdar Gökhan ise “Arkadaşımızı kaybettik, Allah rahmet eylesin, başka söyleyeceğimiz bir şey yok” dedi.

“Tam Bir Cumhuriyet Kadınıydı”

Oyuncu Suna Keskin, Tuncer’in vefatına ilişkin, “Elbette, çok üzgünüz. Sözün bittiği yer, tesellisi yok. Çok ani bir kayıp” ifadelerini kullandı.

Keskin, “Çok ilkeli, duruşu dik, sağlam, tam bir Cumhuriyet kadınıydı ve bizler için gerçek bir dosttu. Her manada derinliği olan bir insandı, yüzeysel değildi” dedi.

Oyuncu Suna Selen de Tuncer’in oyuncuların hakları için verdiği mücadeleye değinerek, “Zamanında bizim oyuncu haklarımız için çok savaştı. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Tabutuna Mor Çiçekli Tülbent Örtüldü

Edinilen bilgiye göre Gülsen Tuncer’in tabutuna kendi isteği üzerine mor çiçekli tülbent örtüldü.

Tuncer’in cenazesi, Şişli Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı.

Gülsen Tuncer, daha sonra Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.