İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Güney Kıbrıs'taki İngiliz üssüne İHA saldırısı! Patlama sonrası uçaklar havalandı

Güney Kıbrıs'taki İngiliz üssüne İHA saldırısı! Patlama sonrası uçaklar havalandı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki RAF Akrotiri İngiliz Egemen Üssü’nde gece yarısı patlama sesleri duyuldu, ardından savaş uçaklarının havalandığı bildirildi. İngiltere, üssün şüpheli bir İHA saldırısıyla hedef alındığını ve karşılık verildiğini açıkladı. GKRY, olayın İHA kaynaklı olduğunu ve sınırlı hasar oluştuğunu duyurdu.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının sürdüğü süreçte, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde bulunan RAF Akrotiri İngiliz Egemen Üssü’nde şüpheli bir insansız hava aracı olayı yaşandığı bildirildi. Gece yarısı patlama seslerinin duyulduğu, ardından üste konuşlu bazı savaş uçaklarının havalandığı aktarıldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı: Üs hedef alındı

BBC’de yer alan bilgilere göre İngiltere Savunma Bakanlığı, GKRY’deki RAF Akrotiri üssüne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, üssün “şüpheli bir insansız hava aracı saldırısının” hedefi olduğu belirtilerek, bölgedeki kuvvet koruma seviyesinin en üst düzeyde tutulduğu ve üssün personelini korumak amacıyla karşılık verdiği ifade edildi.

GKRY: Patlama İHA kaynaklı, hasar sınırlı

GKRY Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Akrotiri’deki İngiliz egemen üs alanında yaşanan olayda İHA kullanıldığını ve sınırlı hasar meydana geldiğini açıkladı. Letymbiotis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çeşitli kaynaklardan bilgi aldıklarını belirterek güvenlik protokollerinin derhal devreye alındığını, Birleşik Krallık hükümeti ve üs yönetimiyle koordinasyon içinde sürecin takip edildiğini kaydetti.

GKRY Milli Güvenlik Kurulu devrede

Letymbiotis, GKRY Milli Güvenlik Kurulunun GKRY Lideri Nikos Hristodulidis ile sürekli istişare halinde olduğunu bildirdi. Konuya ilişkin daha fazla bilgi edinildikçe kamuoyuna duyuru yapılacağı belirtildi.

Bölgesel gerilim bağlamı

Haberde, 28 Şubat’ta İsrail ve ABD’nin İran’a askeri saldırı başlattığı, İran’ın da İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı ülkelerde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdiği bilgisi yer aldı. İran Kızılayı’nın, ülkeye yönelik bombardımanlarda 201 kişinin hayatını kaybettiğini ve 747 kişinin yaralandığını duyurduğu aktarıldı.