İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0019 %0.06
55,6353 %-0.19
6.522,15 %0.65
83.856,01 %1.12
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İstanbul'a kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen'den kış değerlendirmesi

İstanbul'a kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen'den kış değerlendirmesi

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların 4 ila 5 derece düşeceğini belirtirken İstanbul'da bu kış kar yağışının zor göründüğünü söyledi. Şen, "Süper El Nino" olarak nitelendirdiği koşullar nedeniyle sert bir kış yerine ılıman ancak yağışlı bir sezon beklediğini ifade etti.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşün ardından önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sıcaklıkların 4 ila 5 derece azalacağını belirten Şen, İstanbul'da sıcaklığın 18-19 dereceye, Ankara ve Eskişehir'de ise 15 derece seviyelerine kadar gerileyeceğini söyledi.

Yağışların cumartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor

Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Batı Karadeniz'de ani sel ve taşkın riskine dikkat çekerek vatandaşların dere yataklarından uzak durması gerektiğini belirtti.

Yağışların yerel ve aralıklarla cumartesi gününe kadar devam edeceğini ifade eden Şen; İstanbul, Düzce ve Bartın hattının yanı sıra Marmara'nın doğusu ile Karadeniz genelinde su baskını riskine işaret etti.

Sel ve taşkınlara karşı uyardı

Şen, sel sularının oluşturabileceği tehlikelere dikkat çekerek, "30 santimlik sel insanı, 60 santimlik bir sel arabayı devirebilir. Dağlık kesimlerde aniden taşkınlar yaşanabileceği için dere kenarlarında durulmamalı" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların mayıs ayına kadar meteorolojik uyarıları yakından takip etmesi gerektiğini söyleyen Şen, Türkiye'nin şiddetli yağışların görülebileceği bir döneme girdiğini ifade etti.

Sert bir kış beklemediğini söyledi

Prof. Dr. Orhan Şen, bu yıl sert bir kış beklemediğini belirterek "Süper El Nino" olarak nitelendirdiği koşullar nedeniyle ılıman ancak yağış açısından yoğun bir sezon öngördüğünü aktardı.

İstanbul'da kar yağışı için dikkat çeken değerlendirme

İstanbul'daki kar beklentisine de değinen Şen, "Soğuk olacak ama İstanbul'da kar yağışı bu sene biraz zor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Valiliği de kentte beklenen sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyarıda bulundu.