İstanbul Arnavutköy’de 12 yaşındaki A.H., iddiaya göre okul çıkışında yaşları 12 ile 15 arasında değişen 3 çocuk tarafından zorla çayırlık alana götürülerek darbedildi. Ailenin şikâyeti üzerine 3 çocuk gözaltına alındı.
Okul Çıkışında Çayırlık Alana Götürüldü
Edinilen bilgiye göre, 5’inci sınıf öğrencisi A.H., okul çıkışında C.K. (12), M.M. (15) ve M.A.T. (14) ile karşılaştı. Çocuklardan biri A.H.’ye bir arkadaşlarının yerini bilip bilmediğini sordu.
A.H.’nin yer tarifi yapmasının ardından 3 çocuk, “Bizim yerimizi neden söyledin?” diyerek A.H.’yi zorla çayırlık alana götürdü. Burada dakikalarca darbedilen çocuğun yüzünde ve vücudunun çeşitli bölgelerinde morluklar oluştu.
Şiddet Anları Cep Telefonuyla Kaydedildi
Epilepsi hastası olduğu belirtilen A.H.’nin olay sırasında hastalığını söyleyerek kendisini bırakmalarını istediği bildirildi. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, çevrede bulunan bir kişinin müdahalesiyle olay sona erdi.
Anne F.H., yaklaşık yarım saat boyunca oğlunu aradığını ve çocuğunu bulduktan sonra yaşananları öğrendiğini söyledi. A.H. hastaneye götürülerek darp raporu aldı. Aile daha sonra polis merkezine giderek şikâyetçi oldu.
3 Çocuk Gözaltına Alındı
Şikâyetin ardından Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. M.M., C.K. ve M.A.T. yakalanarak gözaltına alındı.
Çocukların emniyetteki işlemlerinin ardından “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “özel hayatın gizliliğinin ihlali” suçlarından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Anne F.H., oğlunun daha önce de aynı kişiler tarafından zorbalığa maruz kaldığını sonradan öğrendiğini belirtti. Çocuğunun harçlığının alındığını ve tehdit edildiğini öne süren anne, olayla ilgili şikâyetçi olduğunu söyledi.
