06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kanal İstanbul’un 62 Dönüm Arazisi Arap İş Adamlarının!

Kanal İstanbul’un 62 Dönüm Arazisi Arap İş Adamlarının!

Kanal İstanbul Projesi yapım aşaması sürecine girerken Arap iş adamlarının bölgeden araziler satın alması muhalefette tepkilere yol açtı

Kanal İstanbul Projesi yapım aşaması sürecine girerken Arap iş adamlarının bölgeden araziler satın alması muhalefette tepkilere yol açtı.

ARAP İŞ ADAMLARINA SATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyelerinden Nadir Ataman, Arap iş adamlarının 9 dönüm kadar arsa alması ve devamının geleceğiyle ilgili endişeleri olduğunu belirtti. Ataman'ın yaptığı açıklamada Kuveytli Wael N Y Alnusef 53 dönüm, Suudi Arabistan’lı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın ise 9 dönüm arsa aldığı öğrenildi. Bölgenin ranta açılmasıyla ilgili gelecekte gerçekleşecek dengesiz şehirleşmeye değinen Ataman, çevre arazide Arap iş adamlarının hakimiyet kurmasının sakıncalı olduğunu belirtti.  

NEREDEYSE BİR ARAP KANTONU KURULUYOR

Ataman "Kanal İstanbul’u uzatalım. Arap yarımadasına bağlayalım. O kadar arsa toplamışlar, rahat gidip gelsinler. Kanal İstanbul için ‘İstanbul’un kent nüfusunu oraya çekerek kent rahatlatılacak’ derken işin aslı Arap nüfusu kastediliyormuş. Kanal Araplar tarafından işgal altında. Nerdeyse bir Arap kantonu kuruluyor. Kanal İstanbul’un etrafı rant pazarına dönmüş. Isimi ‘ranta giden kanal’ olsa daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *