İstanbul
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM LGS iptal edilecek mi? Bakan Tekin'den net cevap

LGS iptal edilecek mi? Bakan Tekin'den net cevap

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TGRT Haber’de Fatih Atik ile Gündem Ankara programında önemli açıklamalarda bulundu. LGS iptal olacak mı? Sınavın güvenliğini riske edecek bir durum var mı? gibi sorulara net cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den LGS Açıklaması: Sınav İptali Yok

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TGRT Haber’de yayınlanan Gündem Ankara programında Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. Gündemde, 2025 LGS sınavı sırasında soru kitapçığının sosyal medyada erken paylaşılması konusu vardı. Bakan Tekin, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“O yayını yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ancak sınav iptal edilmeyecek.”

Bakan Tekin, sınav güvenliğiyle ilgili kamuoyunda oluşan endişelere şöyle yanıt verdi:

“LGS sınavında soru kitapçığı, bizim planladığımız saatten daha önce sosyal medyada paylaşıldı. Ancak bu paylaşım, sınavın sabah oturumunun tamamlanmasından yaklaşık bir saat sonra, saat 11.57’de yapıldı. Bu, bizim tercih ettiğimiz zamandan erken olsa da sınav güvenliğini tehlikeye sokacak bir durum söz konusu değildir.”

Bakan, bu erken paylaşımın sınavın iptaline neden olmayacağını net şekilde belirtti:

“Tekrar ediyorum; bu durum sınavın güvenliğini etkileyen bir konu değildir. Dolayısıyla sınavın iptali gibi bir durum söz konusu değil. Ancak paylaşımı yapan kişiyle ilgili yasal süreç başlatıldı.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *