İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Mesut Özarslan: 'Siyaset, tehdit ve hakaret diliyle yapılmamalı'

Mesut Özarslan: 'Siyaset, tehdit ve hakaret diliyle yapılmamalı'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine WhatsApp üzerinden küfür içeren mesajlar gönderdiğini iddia ederek partisinden istifa eden Keç.iören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, yaşadıklarının ardından “sabaha kadar uyuyamadığını” söyledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine WhatsApp üzerinden küfür içeren mesajlar gönderdiğini iddia ederek partisinden istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, yaşadıklarının ardından “sabaha kadar uyuyamadığını” söyledi. Özarslan, kullanılan üslubun siyasetle bağdaşmadığını savundu.

“Ağır Hakaret İçeren Mesajlar Aldım” İddiası

İstifasına ilişkin açıklama yapan Özarslan, Özgür Özel tarafından gönderildiğini öne sürdüğü mesajlarda ağır hakaret ve küfür ifadeleri bulunduğunu iddia etti. Bu mesajların, yalnızca kişisel değil, aynı zamanda temsil ettiği makama yönelik de ciddi bir saygısızlık olduğunu dile getirdi.

“Onuruma ve Makama Saygısızlık”

Mesut Özarslan, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

“Bu mesajları aldıktan sonra sabaha kadar uyuyamadım. Hem kişisel onuruma hem de Keçiören Belediye Başkanlığı makamına yönelik açık bir saygısızlık söz konusu.”

İddia Edilen Mesajların İçeriği

Özarslan, kamuoyuyla paylaştığı açıklamada, Özgür Özel tarafından gönderildiğini iddia ettiği mesajlarda “köpek”, “s…tir git”, “yalaka” ve “karaktersiz p…ç” gibi ifadelerin yer aldığını öne sürdü. Bu ifadelerin, parti içi bir tartışmanın ötesine geçtiğini savundu.

“Siyaset Bu Dille Yapılmamalı”

Parti içi iletişim dilini sert sözlerle eleştiren Özarslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Siyaset, tehdit ve hakaret diliyle yapılmamalı. Bu anlayışla aynı çatı altında bulunmam mümkün değil.”

Bağımsız Olarak Görevine Devam Edecek

Mesut Özarslan, CHP’den istifa etmesine rağmen Keçiören Belediye Başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.