İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart 2024'te meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davanın ilk duruşması yarın görülecek.
Gaziosmanpaşa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13.30'da başlayacak duruşmaya, iade süreci henüz tamamlanmadığı belirtilen suça sürüklenen çocuk Timur Cihantimur'un katılamayacağı öğrenildi. Duruşmada bazı kişilerin tanık sıfatıyla dinlenmesi bekleniyor.
Kazada bir kişi hayatını kaybetmişti
İddianameye göre, olay 1 Mart 2024'te Eyüpsultan'da meydana geldi. O tarihte 17 yaşında olan ve ehliyetsiz olduğu belirtilen Timur Cihantimur'un kullandığı otomobil, yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan üç ATV tipi araca çarptı.
Kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken, olay yerinde bulunan diğer kişiler yaralandı.
Soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı
Kazanın ardından Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un, iddiaya göre aralarında baba Bülent Cihantimur'un da bulunduğu kişilerle birlikte oğlunu olay yerinden uzaklaştırdığı ve daha sonra yurt dışına çıkardığı öne sürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, Timur Cihantimur hakkında "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan, olay tarihinde 17 yaşında olması da dikkate alınarak 1 yıl 9 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.
Ayrıca Cihantimur hakkında kırmızı bülten talebinde bulunulduğu ve ABD'den iade sürecinin devam ettiği belirtildi.
İddianamede kusur değerlendirmesine yer verildi
İddianamede, kaza sonrası araçlarda meydana gelen hasar ve bilirkişi değerlendirmeleri doğrultusunda, Timur Cihantimur'un kullandığı aracın yasal hız sınırının üzerinde seyretmesi nedeniyle kazada asli kusurlu olduğu belirtildi.
Arıza nedeniyle yol kenarında duran ATV tipi araçların ise tali kusurlu oldukları yönündeki değerlendirme de iddianamede yer aldı.
