İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Okullarda güvenlik önlemleri artırılıyor: Sosyal medya takibi yapılacak

Okullarda güvenlik önlemleri artırılıyor: Sosyal medya takibi yapılacak

Okullarda yeni güvenlik önlemleri devreye giriyor. Risk analizi ve ailede silah bulunan öğrenciler için yakın takip uygulanacak.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısının ardından, okullarda güvenlik önlemleri yeniden gözden geçirildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gerçekleştirdiği toplantı sonrası kapsamlı bir güvenlik paketi uygulanması kararlaştırıldı.

Yeni düzenleme kapsamında okul yönetimleri tarafından şüpheli davranış sergileyen öğrenciler için “risk analizi” çalışmaları yapılacak. Bu uygulama ile potansiyel risklerin önceden tespit edilmesi hedefleniyor.

Okul girişlerinde polis veya jandarma personelinin görevlendirilmesi planlanıyor. Ayrıca özellikle giriş ve çıkış saatlerinde okul çevresinde güvenlik önlemleri artırılacak.

Ailesinde Silah Olan Öğrencilere Yakın Takip

Yeni güvenlik paketinin dikkat çeken başlıklarından biri ise ailesinde silah bulunan öğrencilerle ilgili uygulama oldu. Bu öğrenciler için özel takip mekanizması devreye alınacak.

Şüpheli görülen öğrencilerin sosyal medya faaliyetlerinin de güvenlik birimleri tarafından izleneceği belirtildi. Bu adımın, olası tehditlerin önceden belirlenmesi açısından önemli olduğu ifade ediliyor.

Yetkililer, ailelerle iletişime geçilerek çocukların silaha erişiminin engellenmesi için bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Bu süreçte ailelerin de aktif rol alması bekleniyor.