İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.247,97 %2.64
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Rize ve Trabzon'da şiddetli yağış hayatı felç etti: Araçlar sular altında kaldı

Rize ve Trabzon'da şiddetli yağış hayatı felç etti: Araçlar sular altında kaldı

Doğu Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağış Rize ve Trabzon'da su baskınlarına yol açtı. Rize'nin İyidere ve Pazar ilçelerinde Karadeniz Sahil Yolu göle dönerken çok sayıda araç sular altında kaldı. Trabzon'da ise ev ve iş yerlerini su bastı, havalimanı yolunda ulaşım aksadı ve bir sitenin istinat duvarının çökmesi üzerine iki blok tedbir amacıyla tahliye edildi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, Rize ve Trabzon'da hayatı olumsuz etkiledi. Rize'nin İyidere ve Pazar ilçelerinde Karadeniz Sahil Yolu'nun bazı bölümleri sular altında kalırken, Trabzon'da cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Karadeniz Sahil Yolu göle döndü

Rize'nin İyidere ve Pazar ilçelerinden geçen Karadeniz Sahil Yolu, dağlardan gelen dere sularının denize ulaşamaması ve şiddetli yağışın etkisiyle göle döndü. Yolda çift yönlü uzun araç kuyrukları oluşurken trafik durma noktasına geldi.

İyidere ve Pazar ilçe merkezlerinde çok sayıda araç sular altında kaldı. Yağış ve su baskınları nedeniyle bölgede maddi hasar meydana geldi.

Trabzon'da metrekareye 50 kilogram yağış düştü

Trabzon'da metrekareye düşen 50 kilogram yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su basarken, özellikle sahil kesimlerinde gök gürültüsü, yıldırım ve şimşek etkili oldu.

Pelitli, Havalimanı, Değirmendere ve Çömlekçi mevkilerinde oluşan su birikintileri sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda mahsur kalırken, Trabzon Havalimanı'nın iç ve dış hatlarına ulaşım sağlanan yolun bir bölümünde de su birikintileri oluştu.

İstinat duvarı çöktü, iki blok tahliye edildi

Yalıncak Mahallesi'nde bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çökme nedeniyle 8 katlı iki bloğun zemin ve birinci katlarında hasar meydana geldi. Apartman sakinleri tedbir amacıyla tahliye edildi.

Kentin yüksek kesimlerindeki bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. TİSKİ, Karayolları ve itfaiye ekipleri su baskınlarına müdahale ederken, tıkanan mazgallar açıldı ve yollarda biriken suyun tahliyesi için çalışma yürütüldü. Sel sularından temizlenen sahil yolu çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı.

Trabzon'da koordinasyon merkezi oluşturuldu

Trabzon Valiliği öncülüğünde belediye, DSİ, Karayolları, AFAD, İl Jandarma, Emniyet, İtfaiye ve TİSKİ'nin de aralarında bulunduğu kurumların katılımıyla koordinasyon merkezi oluşturuldu.

Valilik açıklamasında, olumsuzluklara müdahale kapsamında yaklaşık 780 personel ve 456 aracın sahada görev aldığı, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşan 144 ihbarın ekipler tarafından değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca yağışların etkili olduğu bölgelerde farklı kurumlardan toplam 533 personel ve 376 aracın çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Su basan iş yerleri ve evlerin bodrum katlarında temizlik çalışmaları devam ederken, yüksek kesimlerde küçük çaplı toprak kaymaları nedeniyle bazı yollar ve tarım arazileri zarar gördü. Suların çekilmesinin ardından temizlik çalışmalarına hız verilirken, kent genelinde hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.