Gazeteci ve eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Etimesgut Belediyesi başkan vekilliği seçiminde AK Parti ve MHP’li üyelerin CHP adayı Seda Dilber’i desteklemesine tepki gösterdi. Tayyar, Dilber’in seçim sonrası tutuklu başkan Erdal Beşikçioğlu’na sahip çıkan açıklamalarını hatırlatarak Cumhur İttifakı’na eleştiride bulundu.
Etimesgut Belediyesi’nde yapılan başkan vekilliği seçiminin ardından siyasi tartışma başladı. Erdal Beşikçioğlu’nun tutuklanmasının ardından gerçekleştirilen seçimde CHP adayı Seda Dilber, AK Parti ve MHP’li üyelerin desteğiyle başkan vekili seçildi.
Gazeteci ve eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, seçim sonucunun ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Cumhur İttifakı’nın tutumuna tepki gösterdi.
İLK TURLARDA BOŞ VE GEÇERSİZ OY KULLANILDI
Tayyar’ın aktardığına göre seçimin ilk iki turunda AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri boş ya da geçersiz oy kullandı.
Bu turlarda Yeni Parti adayı Mehmet Özdemir 18, CHP adayı Seda Dilber ise 11 oy aldı.
SON TURDA DİLBER 21 OYLA KAZANDI
Sonucun belirlendiği turda Seda Dilber’in oy sayısı 21’e yükseldi. Tayyar, bu sonuçtan hareketle AK Parti ve MHP’li üyelerin CHP adayına oy verdiğini belirtti.
Dilber, seçim sonucunun ardından yaptığı açıklamada tutuklu Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve çalışma arkadaşlarına destek verdi.
Dilber, amaçlarının Beşikçioğlu ve arkadaşları dönene kadar emaneti korumak olduğunu belirterek onların masumiyetine inandıklarını söyledi.
TAYYAR: CHP ADAYINA KAZANDIRDINIZ, NE OLDU?
Şamil Tayyar ise Dilber’in bu açıklamasını hatırlatarak Cumhur İttifakı’ndaki isimlere seslendi.
Tayyar, paylaşımında “Lafım bizim arkadaşlara: CHP adayına kazandırdınız, ne oldu?” ifadelerini kullandı.
Etimesgut’taki seçim sonucu, belediye meclisindeki parti dengeleri ve Cumhur İttifakı üyelerinin son turdaki tercihleri nedeniyle siyasi gündemin dikkat çeken başlıklarından biri oldu.
