CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ilişkin davada Ekrem İmamoğlu'nun savunma hakkına yönelik yaşanan tartışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı. Tanrıkulu, yargılama sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak eleştirilerini paylaştı.
Tanrıkulu'ndan Savunma Hakkı Değerlendirmesi
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada İBB davasında yaşanan gelişmelere değindi.
Tanrıkulu, açıklamasında darbe, olağanüstü hal ve sıkı yönetim dönemlerinde dahi benzerine az rastlanan bir durumla karşı karşıya olunduğunu ifade etti.
Yazılı Açıklamasında Eleştirilerini Paylaştı
Sezgin Tanrıkulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Darbe, olağanüstü hal ve sıkı yönetim dönemlerinde dahi çok az rastlanan bir durumla karşı karşıyayız. Rejimin yeni tanımı: 'Seçim Garantili Otokrasi.' Rakibinizi kendiniz belirleyeceksiniz, istemediğiniz aday olmayacak, sizi değiştirebilecek güçteki siyasi partinin yönetimini kendiniz belirleyeceksiniz; yetmeyecek, hapse atılan ve tüm anketlerde sizin önünüzde görünen rakibinize şimdiye kadar görülmemiş biçimde mahkemede savunma hakkı vermeyeceksiniz. Yargısız infaz; yargı eliyle infaza dönüşmüştür."
"Doğrudan Hükmü Açıklayın" İfadesini Kullandı
Tanrıkulu, açıklamasının devamında şu değerlendirmeyi yaptı:
"Benim önerim; bu rezalete son verin. Duruşma, yargılama yapmayın; doğrudan hükmü açıklayın. Yazıklar olsun."
Açıklama Kamuoyuyla Paylaşıldı
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı açıklaması, İBB davasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini içerirken, savunma hakkına yönelik tartışmalara ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.
