Ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan eski futbolcu Ümit Karan hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturmada, Karan’ın tutuklanmasına dayanak gösterilen ifadeyi 21 yaşındaki Ş.N. adlı bir kadının verdiği belirtildi.
Haberde yer alan iddiaya göre Ş.N., savcılık ifadesinde Ümit Karan ile yaklaşık 7 ay önce görüştüklerini ve bu süreçte yaklaşık üç kez uyuşturucu madde kullandıklarını söyledi. Ş.N., bu kullanımlarda kokaini Ümit Karan’ın verdiğini öne sürdü.
Öte yandan operasyon kapsamında farklı suçlamalarla gözaltına alınan şüphelilerden bazıları için Adli Tıp’ta saç ve kan örneği alındığı aktarıldı. Soruşturma çerçevesinde toplam 23 şüphelinin adliyeye sevk edildiği, bunlardan Ümit Karan ile birlikte 13 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Karan’ın ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği ve daha önce kamuoyuna yansıyan ifadelerinde, hakkındaki beyanların gerçeği yansıtmadığını savunduğu bilgisi paylaşıldı.
Not: Haberde geçen ifadeler iddia niteliğindedir; süreç adli makamların incelemesiyle netleşecektir.
