İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM "Yenidoğan Çetesi" davasında sanık sayısı 61'e yükseldi

"Yenidoğan Çetesi" davasında sanık sayısı 61'e yükseldi

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Yenidoğan Çetesi" davasında sanıklar savunmalarını yaptı. Duruşma 13 Temmuz'da sanık avukatlarının savunmalarıyla sürecek.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İstanbul'da, bebeklerin anlaşmalı hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlandığı ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olunduğu iddialarına ilişkin açılan kamu davasında yargılanan sanıklar savunmalarını yaptı. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, sanık avukatlarının savunmalarıyla devam edecek.

Sanık Sayısı 61'e Yükseldi

Davaya ilişkin yürütülen soruşturmanın ikinci dalga operasyonunun ardından hazırlanan yeni iddianame, ana dava dosyasıyla birleştirildi. İddianamede, çete lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı ile birlikte hareket ettikleri öne sürülen şüphelilerin de yer almasıyla sanık sayısı 61'e çıktı.

Duruşma, Bakırköy Adliyesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Aralarında Fırat Sarı'nın da bulunduğu 4 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları duruşmaya katıldı. Bazı sanıklar ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Fırat Sarı Suçlamaları Kabul Etmedi

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Fırat Sarı, davadaki suçlamaları kabul etmedi.

Sarı savunmasında, "Davanın başından bu yana ortada bir örgüt, hiyerarşik bir yapı da yok. Bebeklerin kesin ölüm nedenlerinin ortaya çıkarılması için otopsi raporu alınmasını talep ediyorum. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda aleyhe hususları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da yaptıkları savunmalarda beraat talebinde bulundu.

Sanık Avukatlarından Talepler

Tutuksuz sanık Damla Atak'ın avukatı, Adli Tıp Kurumu raporunda müvekkili aleyhine bir değerlendirme bulunmadığını belirterek beraat ve adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti.

Tutuksuz sanık Emine Avcı'nın avukatı ise müvekkilinin 2024 yılında tahliye edildiğini hatırlatarak, hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Duruşma 13 Temmuz'da Devam Edecek

Mahkeme heyeti, davanın 13 Temmuz Pazartesi günü sanık avukatlarının savunmalarının alınmasıyla devam etmesine karar verdi.