Yerli otomobilin ismi belli oldu mu? Gebze'de tanıtılacak Türkiye'nin Yerli Otomobili için geri sayım başladı. TOGG Grubu'nun her gün yaptığı paylaşımlardan sonra Yerli Otomobil'in ismi için ipuçları ortaya çıktı. Peki yerli oto ismi ne olacak?

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ BELLİ OLDU MU?

Yerli otomobil için sadece saatler kaldı. Türkiye'nin Otomobili Grişim Grubu'nun hafta başından beri sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlara göre yerli otomobilin ismi için öngörülen isimler belli oldu. Buna göre, 1453, Fatih, İstanbul, Lale isimleri üzerinde durulmaya başlandı. Diğer taraftan Ottoman ismi de yerli oto için yapılan öneriler arasında bulunuyor. 

Yerli otomobil açılış töreni gerçekleştirildi. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok önemli isim de konuştu. Sedan ve SUV modeliyle tanıtımı yapılan yerli oto 2022 yılında yollarda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli oto tanıtımını yaptıktan sonra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Ancak yerli otomobil ismi ve yerli oto fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı.

yerli otomobil ismi

LALE FİGÜRÜ ÖNE ÇIKTI

Türkiye'nin Otomobili Grişim Grubu'nun pazartesi gününden itibaren Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlardan sonra Lale ismi öne çıktı. Bugün tanıtılacak yerli otomobilin ilk olarak far ışıkları daha sonra silüeti dün ise otomobilin ön panjurundaki Lale figürünün görünmesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan ilk günlerden farklı olarak 14.53'te oomobilin iç dizaynı paylaşılırken 19.23'te ise otomobilin sürüş anı paylaşıldı. Ayrıca yerli otonun içinde cam indirme butonlarının da lale figüründe olması isminin de bu yönlü yorumlanmasına neden oldu. 

YERLİ OTO ÖZELLİKLERİ

Bugün görücüye çıkacak olan yerli oto C sınıfı Suv modelinde olacak. Ön ve arkadaki elektrik motorlarıyla yerli otonun 4x4 sistemine olacağı ortaya çıktı. Bagaj hacmi 500 LT geçebilecek yerli oto özellikleri bakımından ise 5 kişinin rahat bir şekilde seyahat etmesi söz konusu olacak. Elektrikli yerli otonun batarya menzili ise 500 km olacak.

yerli otomobil ismi

  • Yerli otomobil, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile %80 doluluğa ulaşacak.
  • Li-ion pil hücreleriyle 300+ ve 500+ kilometre menzile sahip olacak.
  • Yerli otomobil merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.
  • Arıza durumunda araç servis ekibi uzaktan müdahale edebilecek.
  • Yerli otomobil otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden dur-kalk yapabilecek. Sürücünün direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

YERLİ OTO VERGİ İNDİRİMİ

Yerli otomobilde bugün yapılacak tanıtımdan önce detaylarda belli olmaya başladı. Özellikle yerli otomobil vergi indirimi uygulaması avantaj sağlayacak. Yatırıma katkı tutarı 31 Aralık 2032 tarihine kadar azami 960 bin adet araç için kullanılmak üzere 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında hak edilen yatırıma katkı tutarının yüzde 56.5'ini geçemeyecek. Ayrıca yerli oto avantajları içerisinde faiz desteği, teknik personel desteği, otomobil alım garantisi gibi maddeler de yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi