İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 9 kişi ile ulusal seviyede aranan yurt dışındaki 6 kişinin Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaştı.
6 ülkeden Türkiye’ye getirildiler
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, söz konusu 15 kişi Gürcistan, Almanya, Karadağ, Azerbaycan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’dan Türkiye’ye getirildi. Açıklamada, 6 kişinin Gürcistan’dan, 4 kişinin Almanya’dan, 2 kişinin Karadağ’dan, 1’er kişinin ise Azerbaycan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’dan getirildiği belirtildi.
Kırmızı bültenle aranan 9 kişi
Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan kişilerin yakalandıkları ülkeler ve suçlamalarına ilişkin de bilgi verdi. Buna göre “tasarlayarak öldürme ve kasten öldürme” suçlarından aranan A.K. isimli kişinin Almanya’da yakalandığı bildirildi. Aynı açıklamada, Bodrum’da eski eşi ve kızının öldürülmesi olayıyla bağlantılı olarak aranan Litvanya uyruklu A.K.’nin Almanya’da yakalanarak Türkiye’ye iadesinin sağlandığı aktarıldı.
Açıklamada “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan aranan İ.A.’nın Almanya’da, çeşitli suçlardan aranan M.D.’nin de Almanya’da yakalandığı kaydedildi.
“Kasten öldürme” suçundan aranan S.G.’nin Gürcistan’da, “hırsızlık, silahla tehdit, basit yaralama, hakaret ve mala zarar verme” suçlarından aranan D.Y.’nin Gürcistan’da, “kasten öldürme ve ruhsatsız silah” suçlarından aranan Ö.Y.’nin de Gürcistan’da yakalandığı belirtildi.
“Uyuşturucu madde ihraç etme” suçundan kırmızı bültenle aranan M.M.’nin Karadağ’da, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, yağma ve tehdit” suçlarından aranan G.A.’nın da Karadağ’da yakalandığı bildirildi.
Ayrıca “dolandırıcılık” suçundan aranan M.S.E.’nin Kuzey Makedonya’da yakalandığı ifade edildi.
Ulusal seviyede aranan 6 kişi
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasında ulusal seviyede aranan kişilere ilişkin de bilgilere yer verildi. Buna göre, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçundan aranan B.G.’nin Almanya’da yakalandığı belirtildi.
“Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan aranan S.Ö.’nün Yunanistan’da, “kasten öldürme ve yaralama” suçlarından aranan N.U.’nun Azerbaycan’da yakalandığı bildirildi.
“Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan aranan A.S.’nin Gürcistan’da yakalandığı kaydedildi. Ayrıca “hırsızlık” suçundan ulusal seviyede aranan S.G. ile “dolandırıcılık” suçundan ulusal seviyede aranan bir diğer S.G.’nin de Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye iadelerinin sağlandığı ifade edildi.
Kurumlara teşekkür etti
Yerlikaya, operasyonda görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, KOM, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele ve Asayiş birimlerini tebrik etti.
“Kaçış yok” mesajı
Bakan Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü üyeleri ve uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı kişilerin yakalanarak Türkiye’ye getirilmeye devam edileceğini belirterek “Kaçış yok” ifadelerini kullandı.
