İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Yıllardır çözülemeyen cinayetlerde düğüm çözüldü: Şüpheliler tutuklandı

Yıllardır çözülemeyen cinayetlerde düğüm çözüldü: Şüpheliler tutuklandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, faili meçhul dosyalara yönelik çalışmalar kapsamında Ankara’da 2015’te işlenen 3 cinayet ve 6 öldürmeye teşebbüs ile Osmaniye’de 2019’da öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyalarının aydınlatıldığını açıkladı. Şüpheliler tutuklandı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Faili meçhul dosyalar yeniden mercek altına alındı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatlarının yürüttüğü çalışmalar sonucunda çok sayıda dosyanın aydınlatıldığını açıkladı.

Gürlek, 24 Nisan 2026'da kurulan dairenin çalışmaları kapsamında bugüne kadar 36 dosyada, 41 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı faili meçhul olayların çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.

Ankara'daki 3 cinayet ve 6 saldırıda aynı şüpheli

Çalışmalar kapsamında Ankara'da 2015 yılında aynı yöntemle gerçekleştirilen 3 kasten öldürme ve 6 kasten öldürmeye teşebbüs olayı yeniden incelendi.

Hasan Saygın, Muhsin Demirdirek ve Mustafa Çağmaoğlu'nun öldürüldüğü olaylarla 6 kişiye yönelik saldırılar arasındaki benzerlikler değerlendirildi. Beyanlar, HTS ve baz kayıtları ile şüphelinin olayların yaşandığı dönemdeki hareketleri incelendi.

Antalya'da işlenen benzer nitelikteki bir cinayet de dosyaya dahil edilirken, M.Ö.'nün 2015 yılı sonunda Ankara'dan ayrılmasının ardından benzer saldırıların sona ermesi önemli bulgular arasında yer aldı.

M.Ö. 9 ayrı suçtan tutuklandı

Başka bir cinayet suçundan cezaevinde bulunduğu belirtilen M.Ö.'nün, Ankara'daki 3 cinayet ile 6 öldürmeye teşebbüs olayının şüphelisi olduğu tespit edildi.

7 Ağustos'ta ifadesi alınan M.Ö., 3 kez kasten öldürme ve 6 kez kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Osmaniye'de öldürülen Ala çiftinin dosyası da çözüldü

Osmaniye'de 13 Şubat 2019'da evlerinde öldürülen Mustafa ve Hüsna Ala çiftinin dosyası da yeniden ele alındı.

Olay yeri fotoğrafları, kayıp senet, tanık ifadeleri, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile Plaka Tanıma Sistemi verileri yeniden incelendi. Yapılan çalışmalarda şüpheli Y.K.'nin maktulle irtibatı, olay bölgesindeki baz kayıtları ve aracına ait giriş-çıkış kayıtları tespit edildi.

21 Ağustos'ta gözaltına alınan Y.K., çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

"Hiçbir dosya sahipsiz kalmayacak"

Çalışmalara katkı sağlayan Ankara ve Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılıkları ile emniyet, jandarma ve diğer kamu görevlilerine teşekkür eden Bakan Gürlek, aradan ne kadar süre geçerse geçsin suçun ve suçlunun peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Gürlek, kamu vicdanında açık kalan hiçbir dosyanın sahipsiz bırakılmayacağını ve faili meçhul olayların aydınlatılması için çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.