İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’yi "zorba bir ülke" olarak nitelendirerek, Washington yönetiminin İran’ın füze programını durdurmasını talep ettiğini ancak bunun kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirtti. Hamaney’in bu açıklamaları, iki ülke arasındaki gerilimin yeniden tırmanmasına yol açtı.
Trump: "Yakında Bir Şeyler Olacak"
ABD Başkanı Donald Trump ise geçtiğimiz gün İran ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Trump, "İran ile ilgili bir durum var, çok yakında bir şeyler olacak. Umarım bir barış anlaşmasına varabiliriz. Ancak diğer seçeneğin de sorunu çözeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullanarak askeri bir müdahale ihtimaline göz kırptı.
Bununla birlikte Trump, Hamaney’e bir mektup gönderdiğini de duyurdu. Mektubunda İran yönetimini müzakereye çağıran Trump, "Umarım müzakere edersiniz çünkü askeri olarak müdahale etmemiz gerekirse, bu korkunç bir şey olacak" sözleriyle dolaylı bir uyarıda bulundu.