İsrail ve Hamas heyetleri ateşkes müzakereleri için Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi. İlk tur görüşmelerinden sonuç çıkmazken, açıklama yapan bir Hamas yetkilisi, "Saldırıları sona erdirmeyen ateşkesi kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan da görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirterek amacın tam bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'den geri çekilmesi olduğunu vurguladı. Taraflar yarın bir kez daha masaya oturacak.

KAHİRE'DEKİ GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları aralıksız devam ederken, ateşkes müzakereleri de Mısır'da sürüyor. İsrail ile Hamas arasında başkent Kahire'de gerçekleştirilen esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinin sonuç verip vermeyeceği merakla takip edilirken görüşmelerden sonuç çıkmadı.

Azerbaycan'da korkutan deprem! Azerbaycan'da korkutan deprem!

HAMAS: SALDIRILARIN DURDURULMASINI İÇERMEYEN ATEŞKESİ KABUL ETMEYECEĞİZ

İsmi açıklanmayan bir Hamas yetkilisi müzakerelere ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, saldırıları sürdürmekte ısrar ederek anlaşmaya varılmasını engelliyor. Siyonist varlık esirlerini kurtarmak için bir anlaşma peşinde ama bunu saldırının sona ermesiyle ilişkilendirmiyor" dedi. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan yetkili, Hamas'ın "Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını açıkça içermeyen bir ateşkesi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini" vurguladı.

Editör: İrem Nur Kaya