Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesinde yer alan duyuruya göre Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, Türkiye'deki ve küresel ekonomik görünüm ele alınarak bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasalarındaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği aktarıldı.

Ticaret Bakanlığı, beyaz et fiyatlarındaki artış sonrası harekete geçti Ticaret Bakanlığı, beyaz et fiyatlarındaki artış sonrası harekete geçti

Sektörel düzeyde atılması gereken adımların istişare edildiği de belirtilerek,yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı;


"Komite, fiyat istikrarına yönelik atılan adımların etkilerini değerlendirmiştir. Büyümede başlayan yeniden dengelenme sürecinin, cari açıktaki düşüşün ve beklentilerdeki iyileşmenin makro finansal riskleri önemli ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir. Uluslararası rezervlerimizdeki güçlü artışın ve risk primimizdeki iyileşmenin finansal istikrarı pekiştirdiği vurgulanmıştır.

Mevduat ve kredi piyasalarına ilişkin genel görünüm değerlendirilmiş olup, önümüzdeki döneme ilişkin politika çerçevesi müzakere edilmiştir.

Komite, sürdürülebilir yüksek büyümenin önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması amacıyla bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürecektir."

Editör: Nehir Durdağı