Kahramanmaraş'ta helikopteri kalkış için yönlendirdiği esnada, pervanenin çarpması sonucu şehit olan Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu'nun emekliliğini dondurduğu, gönüllü olarak destek vermek için deprem bölgesine gittiği belirtildi.

TÖRENE BAKAN SOYLU DA KATILDI

Şehit Adalıoğlu'nun (50) naaşı morgdan alınarak cenaze nakil aracıyla Kahramanmaraş Havalimanı'na getirildi. Türk bayrağına sarılı naaş tören mangasının omuzlarında aprondaki katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardındanAdalıoğlu'nun özgeçmişi okundu. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, Celalettin Güvenç ve Mahir Ünal, Kahramanmaraş Başsavcısı Sedat Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Tolga Yağan, askeri ve mülki erkan katıldı.

"EMEKLİLİĞİNİ DONDURUP GÖNÜLLÜ OLARAK BURADA GÖREV YAPTI"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, törende yaptığı konuşmada, asrın felaketi olarak nitelenen depremin birinci ayının dolduğu günde çok değerli, çok kıymetli silah arkadaşını helikopter kazasında kaybettiklerini belirtti. Adalıoğlu'nun 28 yıllık meslek hayatında büyük fedakarlıklarla çalıştığını vurgulayan Çetin, "Kahraman arkadaşımız geçtiğimiz ay emekli dilekçesini vererek, mesleğini şerefiyle onuruyla yaptığı bu kutsal görevi tamamlamak üzereyken deprem olayından sonra, asrın felaketini yaşadığımız bugünlerde emekliliğini dondurarak gönüllü olarak burada görev yapmıştır" dedi.

CENAZESİ ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Evli ve 2 çocuk babası Adalıoğlu'nun naaşı daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Ankara'ya uğurlandı. Şehit albayın cenazesinin memleketi Eskişehir'de toprağa verileceği öğrenildi.

Editör: İrem Nur Kaya