Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini söyledi.

Hizbullah lideri Nasrallah, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Lübnanlılara hitaben video konferans aracılığıyla konuştu.

6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Gazze Şeridi'nden başlatılan "Aksa Tufanı"nın birden fazla cepheye ve birden fazla alana yayıldığını kaydeden Nasrallah, "Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin modern tarihte eşi benzeri yok. Gazze'de 2 milyondan fazla insan 20 yıldır boğucu bir kuşatma altında kimse bir şey yapmıyor." dedi.

Direniş hareketlerinin kararlarının kendi liderleri tarafından verildiğini, İran'ın bunu benimseyip desteklediğini aktaran Nasrallah, "Aksa Tufanı operasyonu yüzde 100 Filistinlilerin kararı. İran, bölgedeki direniş hareketleri üzerinde herhangi bir vesayet uygulamamaktadır." diye konuştu.

Nasrallah "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız ve bununla yetinmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aksa Tufanı saldırılarının, İsrail'de siyasi, askeri ve manevi bir sarsıntı oluşturduğunu vurgulayan Nasrallah, "Lübnan cephesi tüm ihtimallere açık. Hepimizin her ihtimale ve seçeneğe hazırlıklı olması gerek." şeklinde konuştu.

Gazze'deki savaşın sorumlusunun ABD olduğuna dikkati çeken Hizbullah lideri, ateşkesi engelleyen tarafın da ABD olduğunu savundu.

Aksa Tufanı saldırılarının ilk gününden itibaren ABD filolarının kendilerini bombalayacağı yönünde tehditlerde bulunduğunu aktaran Nasrallah, "Sizin Akdeniz'deki filolarınız bizi korkutmadı korkutmayacak." dedi.

Nasrallah, "Her şey yerine oturduğunda dünya şunu öğrenecek. Gazze'dekilerin hepsi çılgınca hareket eden bir ordu tarafından öldürüldüler. Bu olayın karşısında İsrail hükümeti hala bir ders çıkaramadı. ABD üslerine saldıracağız. Irak'taki ve Suriye'deki ABD üsleri hedefimizdedir. Bu savaş öncekiler gibi değildir. Bu savaş tarihi bir savaştır. Gazze'nin kazanması Kudüs'ün kazanmasıdır. Bölge halklarının zaferidir.  Bazıları diyor ki Gazze kazanırsa İran kazanır. Bu saptırmadır. Bu dezenformasyondur. Gazze'nin zaferi; Mısır'ın çıkarınadır, Suriye'nin çıkarınadır, Lübnan'ın çıkarınadır; tüm bölge ülkelerinin çıkarınadır" ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ın İsrail ordusundaki lojistik güçlerin üçte birini sınıra çekmeyi başardığını iddia eden Nasrallah, Lübnan'dan yapılan saldırılar nedeniyle sınırdaki 43 Yahudi yerleşim biriminin boşaltıldığını kaydetti.

Nasrallah, konuşmasının sonunda "Gazze ve Batı Şeria'daki halkımıza ve tüm mazlum halklara sabrın zaferle sonuçlanacağını söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Grlyrtts