HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu,  İsrail- Filistin savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yapıcıoğlu; "Bu mazlumları korumak için ordular harekete geçmeyecekse o zaman bu ordular ne işe yarar?" diyerek Mehmetçik'in Gazze'ye gitmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Haberler.com YouTube kanalında Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin sorularını yanıtladı.

AK Partili isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan sahtekarlığı açıkladı. Hem de AK Partililer yapmış AK Partili isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan sahtekarlığı açıkladı. Hem de AK Partililer yapmış

İstanbul'da gerçekleşen Büyük Filistin Mitingi'nde atılan "Mehmetçik Gazze'ye" sloganlarının sorulduğu Yapıcıoğlu, "Mehmetçik Gazze'ye sloganının bir tek anlamı vardır. Bu mazlumları korumak için ordular harekete geçmeyecekse o zaman bu ordular ne işe yarar? Gidin vurun yumruğunuzu masaya. 'Siz kendiniz durmuyorsanız biz sizi durdurmaya geliyoruz' deyin. Bu anlamda 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganlarını atılmıştır" dedi.

hudapar

"Mehmetçik gazze'ye gitmeli"

Yapıcıoğlu söylemlerinde" TSK'nın bugünkü konjonktürde Gazze'ye gideceği pek görülmüyor"ifadesini kullanarak 'Gitmeli mi?' sorusuna ise  "Bence evet, Mehmetçik Gazze'ye gitmeli" şeklinde cevap verdi. Mehmetçiğin Gazze'ye gitmesinin birkaç farklı şekilde olabileceğini belirten Yapıcıoğlu, "Birincisi, savaş ilanı ve Mehmetçiğin oradaki mazlumları koruması için oraya gitmesidir. Peki bu nasıl olur? Bu savaş ilanı şeklinde olabilir, Birleşmiş Milletlerin almış olduğu kararları uygulama şeklinde olabilir. Yani 2 devletli çözüm" ifadelerini kullandı.

"Türkiye elini taşın altına koymaya hazır"

Yapıcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Türkiye garantör bir ülke olma konusunda elini taşın altına koymaya hazırdır. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz. Civardaki ülkelerden oluşan birliktelikle biz bu soruna barış getiren, barış gücünü gönderebiliriz. Görünen şu ki ABD'nin veto hakkı nedeniyle Güvenlik Konseyi'nden İsrail'in aleyhine karar geçmesi mümkün değildir" 

Editör: Nehir Durdağı