Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tv100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, Kızılay'la ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Işık'ın "Kızılay Başkanı'nın o koltukta oturuyor olması sizin içinize siniyor mu?" sorusunu yanıtlayan Kalın, "Çadır satma meselesi yanlıştı, bunu daha sonra Kerem Bey kendisi de söyledi. Böyle bir dönemde çadır satılmaz. Bu bir hataydı." dedi.

Kalın şöyle devam etti: 

"Sonrasında bu tartışmanın uzaması bunda ısrar edilmesi de iletişim yönetimi anlamında da ardı ardına bir takım hataları beraberinde getirdi. Konu başka noktalara gitti. Sosyal medyadan polemiklere döndü. Bunlar üzücü.

Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı, bizden sonra da devam edecek. Buna böyle bakmalıyız. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. Şu anda kan acil bir ihtiyaç. Kan stokunun mutlaka tam olması lazım.

Kişilerin hataları bir yana kurumun devamı, kurumun ihtiyaçlarını karşılaması son derece önemli. Bunun bir tepki olduğunu anlıyorum ama o tepkiyi doğru yöne kanalize edelim. Vakti zamanı geldiğinde öbür konular da konuşulur. Ama şu anda kan acil bir ihtiyaç. Zamanı geldiğinde umarım gereğini yapar ilgili arkadaşlar."