Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan Şanlıurfa ve Adıyaman dün sel felaketiyle bir kez daha canlarını yitirdi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan sel felaketiyle ilgili ilahiyatçı İhsan Şenocak'tan skandal bir çıkış geldi. İlahiyatçı Şenocak, felaketlerin sebebinin AK Parti'nin kadına şiddeti önleyen yasaya sahip çıkıp kaldırmamasına bağladı. Aile Bakanı Derya Yanık ile AK Parti Grup Başkan ekili Özlem Zengin'e yüklendi. 

'KIRMIZI ÇİZGİ'

Şanlıurfa'daki selin görüntüsünü paylaşan ilahiyatçı Şenocak, "Musibet yağıyor. Allah Teala bize acziyetimizi gösteriyor. İbret alıp, istiğfar etme yerine kadın cinayetlerini artıran, boşanma oranlarını patlatan hasılı Allah Teala’ya -haşa- “hükümlerin ailede geçmez” diyen kanun maddelerine KIRMIZI ÇİZGİ dersek daha çok belâya müstahak oluruz! dedi.

Yeniden Refah Partisi, AK Parti ile ittifak için 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını istemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" dedi. AK parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de, "6284, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir” açıklaması yapmıştı. 

Editör: İrem Nur Kaya