Dünya medyasında art arda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yayınlara bir yenisi daha eklendi. Alman "Stern" dergisinin son sayısının kapağında ve hazırlanan analiz haberde skandal ifadeler yer aldı.

Türkiye'de gerçekleşecek seçimle ilgili hazırlanan sayının kapağında, "Kundakçı Erdoğan" ifadeleri yer aldı. Dergide ayrıca, "Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da" başlıklı bir yazı yayınlandı. Analizde, "Putin ve Batı ile müzakere ediyor, NATO'yu küçümsüyor ve Suriye'de savaş başlatıyor" ifadeleri de kullanıldı.

Yazıda ayrıca şu cümlelere yer verildi: "Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki, kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor."

İşte o kapak:

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist de geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmış, kapağına da Ay'ın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yerleştirmişti. Söz konusu kapak ve analiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere siyasi isimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Editör: Haber Merkezi