BBC'nin haberine göre, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İçişleri Bakanı Suella Bravermangörevden aldı.
Liz Truss'ın altı haftalık başbakanlığı döneminde de aynı görevde olan Braverman, hükümetin göç politikası konusundaki resmi bir belgeyi, Parlamento'dan güvendiği bir çalışma arkadaşına kişisel e-posta adresi üzerinden göndermesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

ABD'deki öğrenci eylemleri  Fransa'ya sıçradı! ABD'deki öğrenci eylemleri Fransa'ya sıçradı!


Braverman'dan bir gün sonra Truss da istifa etmiş, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilerek İngiltere Başbakanı olmuştu. Sunak, Braverman'ı yeniden aynı göreve atamıştı.

Braverman, İngiltere’de 7 Ekim sonrası düzenlenen Filistin yanlısı gösterilere izin verdiği için Londra polisini “taraf tutmakla” suçlamıştı.

Braverman, Times gazetesinde Perşembe günü yayınlanan makalesinin ardından artan baskı altındaydı.

Makalede, İngiltere’deki Filistin yanlısı protestoları eleştiriyor, bunun Kuzey İrlanda'dakileri "rahatsız edici derecede hatırlattığını" söyleyerek düzenleyenleri "Filistin yanlısı çeteler" olarak adlandırıyordu.Londra Polis Teşkilatını protestolara karşı "çifte standart" uyguladığını belirtiyordu.Braverman, daha önce sağ görüşlü grupların yürüyüşünün yasaklandığını hatırlattı ve Londra polisinin Filistin halkı ile dayanışma yürüyüşlerini “kayırdığını” iddia etti.Yayımlanmasının ardından başbakanlığın, Braverman'ın makalesini onaylamadığı ortaya çıkmıştı.

Sunak'ın ofisinden yapılan açıklamada “Braverman’ın yazısı Başbakanlık tarafından onaylanmadı” ifadesi yer aldı.Braverman daha önce de birçok kez, benzer yürüyüşlere karşı harekete geçilmesi çağrısı yapmıştı.


 

Editör: Nehir Durdağı