BİLİM-TEKNOLOJİ

Instagram’a Yaş Sınırı Getirildi!

Facebook bünyesinde faaliyetine devam eden Instagram yaş konusunda radikal bir karar aldı. Kötü örnek oluşturacak hassas içeriklerin uygulamada sürekli olarak bulunması aileleri uzun süredir rahatsız ediyordu. Bu duruma istinaden Instagram yetkilileri yaş konusunda bir filtre getirerek 13 yaşın altındaki çocuklara uygulamayı yasaklamayı düşünüyor.

ÇOCUK GÜVENLİK YASALARINI İHLAL EDİYORDU

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcısı olan uygulama, TikTok’un COPPA’yı (Çocuklara özel Çevrimiçi Gizliliği Koruma Yasası) ihlal etmesi ve 5.7 milyon dolar ceza almasından sonra gizlilik ve yaş sınırı konusunda kesin kararlar aldı. Bundan böyle yalnızca takip edilen ve sizin takip ettiğiniz kişiler size mesaj yollayacak, gruba ekleyecek ve hikayelerinize yanıt verecek, hesap açmak isteyen kişilerin doğum günleri sorulacak, mevcut hesaplar ise uygulamayı kullanmaya devam edecek. 

BASIN SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Ancak uygulamanın tıpkı Facebook’ta olduğu gibi yaşını büyük göstererek giren kişileri algılayamayacak olması büyük bir açık meydana getiriyor. Yine de 13 yaş altı çocuk sayısını oldukça düşürecek yeni güncellemeyle ilgili Instagram sözcüsü "İnsanların bize yaşlarını söylemelerini istemedik çünkü Instagram'ın kimliğine bakmaksızın herkesin kendilerini tam olarak ifade edebileceği bir yer olmasını istedik" ifadelerini kullanarak çocuk güvenliği yasalarını ihlal ettiklerini kabul etti.