İsrail ile Hamas 4 günlük geçici ateşkes konusunda uzlaşırken, anlaşmaya göre İsrail İHA'ları ateşkesin devam ettiği her gün 6 saat boyunca uçuşlarına ara verecek. Anlaşmadaki bu madde İsrail basınını oldukça rahatsız ederken, gazeteler Hamas lideri Sinwar'ın masadan istediğini alarak kalktığını yazdı.

İsrail ile Hamas, 4 günlük geçici ateşkes konusunda uzlaşırken, anlaşmaya göre 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esir serbest bırakılacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze'ye girecek.İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmada yer alan bir başka madde ise, İsrail İHA'larının ateşkes süresince her gün 6 saat boyunca uçuşlarına ara vermesi oldu. Bu madde İsrail basınında da geniş yankı uyandırırken, gazeteler gelişmeyi "Hamas masadan istediğini alarak kalktı" şeklinde duyurdu.


İsrail merkezli Jerusalem Post anlaşmadaki söz konusu maddeyi manşetine taşıdı. Gazete "İsrail, Sinwar'ın İHA bilgisi yok maddesini kabul etti" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde "İsrail, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın, Hamas'ın esareti altındaki bazı rehinelerin serbest bırakılması karşılığında ateşkesin devam ettiği her gün Gazze hava sahasındaki İsrail İHA'larını altı saat durdurması yönündeki şartı kabul etti" ifadeleri yer aldı.

ABD'den flaş Türkiye açıklaması ABD'den flaş Türkiye açıklaması

Müzakerelerde Hamas geçici ateşkes süresinde İHA uçuşlarının durdurulmasını talep etmişti. Çıkan karar ışığında Hamas'ın şartını kabul ettirdiği yorumu yapıldı.

Editör: Nehir Durdağı