Netanyahu'yu yiyip bitiren ihtimal! Telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor Netanyahu'yu yiyip bitiren ihtimal! Telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor

İsrail'e ziyarete giden milyarder iş insanı Elon Musk tepkilerin hedefindefi oldu.  Daha önce Gazze'de sivilleri desteklediğini söyleyen Musk'a Hamas'tan çağrı geldi.

Hamas yetkilisi Usame Hamdan, Musk'a "İsrail'in yarattığı yıkımı yerinde gör" ifadesinde bulundu.

Hamas yetkilisi Usame Hamdan, ateşkes başından bu yana Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın açıklamaları yapıyor. Hamdan'ın gündeminde bu kez beklenmedik bir konu vardı.

İsrail'i ziyaret eden eski adı Twitter olan platform X'in sahibi Elon Musk'ı Gazze'deki yıkımı görmeye şu söylemiyle davet etti;  “Birkaç gün önce işgalcileri ziyaret eden sayın Elon Musk'ı, halkımıza karşı işlenen katliamların ve suçların kapsamını görmek için Gazze Şeridi'ni ziyaret etmeye davet ediyoruz.En azından tarafsızlık ve güvenilirlik standartlarına bağlı kalmaya, halkımızın meşru hakları konusunda önyargı ve çifte standart politikasından uzaklaşmaya çağırıyoruz.”

Musk'ın sahibi olduğu X'te Yahudi düşmanlığı mesajlara izin verildiği iddia edilmiş, Apple, Disney ve IBM gibi büyük şirketler, platformdaki reklam harcamalarını askıya almıştı.

Bunun üzerine milyarder iş insanı, İsrail'i ziyaret etti, İsrail Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile görüştü.Ziyaret sırasında İsrail İletişim Bakanı, Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in Tel Aviv’in onayı olmadan Gazze’ye uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Editör: Nehir Durdağı