Manisa'da feci olay! Eşini öldürdü, çatıya çıkıp intihar etti Manisa'da feci olay! Eşini öldürdü, çatıya çıkıp intihar etti

İstanbul ve Kayseri'de itfaiye teşkilatına yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında itfaiye çalışanlarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Biri emekli toplam 4 itfaiye eri, bir İBB sağlık teknisyeni ve 13 sivilin olduğu toplam 18 şüpheli yakalandı. Firari 2 kişi ise aranıyor.İstanbul İtfaiye Teşkilatı görevlilerinin, işyeri açarken ruhsat belgesi karşılığında vatandaştan 45 bin lira rüşvet istediği tespit edildi. Rüşvet parasının da yangın söndürme sistemleri satan bir şahsa yönlendirildiği belirlendi.Parayı verenlerin ruhsatının onaylandığı, vermeyenlerin ise uygun olsa dahi dosyalarının bekletilerek rüşvet vermeye zorlandıkları tespit edildi.

Rüşvet alan itfaiyecilerin, sisteme girmek için Büyükşehir Belediyesinde bir memura rüşvet vererek şifre aldığı belirlendi. Örgütsel olarak hareket eden şüphelilerden 2'si,, Ekim ayında düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çok sayıda rüşvet eylemine ilişkin delil elde edildi. Bu kapsamda İstanbul ve Kayseri'de yapılan eş zamanlı operasyonda, 1'i emekli 4 İBB itfaiye eri, 1 İBB sağlık teknisyeni, 13 sivil şahsın bulunduğu toplam 18 şüpheli gözaltına alınırken firari 2 şüpheli ise aranıyor.  

Editör: Nehir Durdağı