Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözler Altılı Masa'ya çevrildi. Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında önceki gün yapılan Başkanlık Divanı’nda yapılan konuşmalar ortaya çıktı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; Altılı Masa’nın bir “seçim ittifakı” olduğu görüşünün dile getirildiği parti yönetiminde, bazı kurmaylar, “Altılı Masa İYİ Parti’ye yaramadı” dedikleri öğrenildi.

CHP’yle çıkılan ve yeni partilerin katılımıyla gelinen son noktada “masanın görevini tamamladığı” vurgusu yapılıyor.

“Herkesin kendi yoluna gitmesi” görüşünün hakim olduğu İYİ Parti’de, 10 ay sonra yapılacak Mart 2024’teki yerel seçimlere dönük CHP veya diğer partilerle yeniden bir işbirliğinin olup olmayacağı da ele alınıyor. 

İYİ Parti’de parti içi muhalif hareketlilik de takibe alındı. “Ortak Akıl Platformu” adı altında toplantılar ve açıklamalar yapan muhalif hareketin 24-25 Haziran’daki kongrede Akşener’in karşısında aday çıkarmasının mümkün gözükmediği, ciddiye alınacak bir güçte olmadığı savunulurken, “Her seçim sonrasında böyle hayale kapılanlar olur. Ama sonuca ulaşmayacak boş bir hayal olarak kalır” görüşü dile getiriliyor.

Editör: Grlyrtts