Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin ardından hükümet kabinesini bugün açıklaması bekleniyor. 

Peki kabinede kimler var? İşte yeni bakanlar

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında kulislerde edindiği bilgileri açıkladı.

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

MİT Başkanı Hakan Fidan Dışişleri Bakanı oluyor. Eğer bakan olmazsa MİT Başkanlığı için İbrahim Kalın’ın ismi geçiyor.

Milli Savunma Bakanlığı’na ise Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler geliyor. Hulusi Akar da Genelkurmay Başkanlığı’ndan istifa edip Milli Savunma Bakanı olmuştu. Hatta Akar’ın bakan olduğunu birkaç saat önce öğrenmeme rağmen söz verdiğim için son anda açıklamak zorundu kalmıştım.

Milletvekili adayı olmayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinde devam ediyor.

Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanı oluyor. Osman Aşkın Bak daha önce de Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış, başarılı bir isimdi.

Tarım Bakanlığı’na İbrahim Yumaklı geliyor. Yumaklı, Gübretaş Genel Müdürlüğü ve bakan yardımcılığı yapmış, sektörü bilen bir isim.

Ulaştırma Bakanlığı görevini Hayri Baraçlı üstlenecek. Baraçlı, Adil Karaismailoğlu gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen birisi. İBB Genel Sekreterliği yapmış.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Mehmet Fatih Kaçır geliyor. Kaçır, bir süredir bakan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Aile Bakanlığı için de Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ismi geçiyor. Diğer bakanlıklar da bir ölçüde netleşmeye başladı ama teyit etme imkânı bulamadığım için yazamadım.

Editör: Grlyrtts