Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler yeni bir bölgeye çevrildi.

Deprem uzmanlarınca uyarılarda bulunulan Bingöl'de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bingöl Şube Başkanı Emre Bulşu açıklamalarda bulundu.

Bulşu, şu ifadeleri kullandı:

"Depremler 11 ilimizde ağır hasarlara sebep olup, ölümlere neden olmuştur. Bingöl de bu depremlerden etkilenmiştir. Odamızın da içinde bulunduğu heyetle hasar çalışmalarına başladık, 21 Şubat'a kadar 361 yapımız incelendi. İncelemelerde 165 ağır hasar ve 3 yıkık tespit edildi. Ayrıca ilimiz, Anadolu, Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu fay hattının kesişme noktasında olduğu ve yer bilimcilerinin ısrarla üzerinde durduğu en riskli alanlarında yer almaktadır. Bu sebeple olası Bingöl depreminde başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis bu depremden etkilenecek illerimiz arasındadır.

2003 depreminden önce yapılan yapılarımızdan başlamak üzere ilin tüm geneline yayılacak şekilde yapı envanteri çıkartacağız. 2003 yılında yapılanlar gerek demir, gerek beton, gerekse teknik anlamında yetersizliğinden dolayı riskli yapılar arasında yer almaktadır. Bunlar da ilimizin yaklaşık yüzde 25'ini oluşturan yapılardır. Çalışmamızla yapı stokunun belirlenmesiyle birlikte ilimizde bilim ve tekniğin referansıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte ilimiz için eylem planları hazırlayıp çalışmalara başlamış bulunmaktayız."

Editör: Grlyrtts