İstanbul'da soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Yarın ise karla karışık yağmur, hatta bazı bölgelerde kar bekleniyor. Peki İstanbul'a bahar ne zaman gelecek?

Prof. Dr. Orhan Şen, Meteoroloji Danışmanı olduğu CNN Türk'te bu sorunun cevabını verdi. Şen'in sözleri şöyle:

- Ani bir soğuma ve ani bir ısınma yaşıyor Türkiye 4 gündür. Bu ani değişimden dolayı gök gürültülü, şimşekli, yıldırımlı şeyleri gördük, bugün ise soğuk havayı gördük. 

- Bugün hava çok soğuk dışarıda, eksi derecelerde değil ama rüzgar çok kuvvetli. Bu nedenden dolayı hissedilen sıcaklık çok düşüyor. Rüzgarlı günlerde dikkat etmeliyiz. Bu geceden itibaren de Trakya’dan başlayarak neerdeyse İç Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Ege’de kar yağışı görülecek.

- Yağış kuzeye Sibirya üzerinden sarktı. Önce Marmara Bölgesi’ne oradan İç Ege, İç Anadolu Bölgesi’ne geldi. Bu soğuk hava kar yağışını getirecek tabi. Bugün Eskişehir Kütahya, Bolu’da başladı. Ankara’da da akşam üstü başlayacak. Bu geceden itibaren de Trakya’dan başlayarak neredeyse İç Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Ege’de kar yağışı görülecek.

- Yarın İstanbul’da akşama doğru karla karışık yağmur, yükseklerde kar yağışı görülecek. Bu durum iki gün devam edecek. İç Anadolu’da Ocak, Şubat gibi olacak. Cuma günü batı kesimlerden gidiyor. Cumartesi gününden itibaren uzaklaşacak.

- Hiç bahar gelecek diyemiyoruz. Biraz Nisan’ın ilk haftasında da bu kadar soğuk olmasa da yine yağışlı geçireceğiz gibi geliyor. Bahar sıcaklıkları İstanbul’da 16- 17 derece gibidir.

- Bu kadar soğuk olmasa da hafta sonu yağış devam edecek. Bir aylık sürecek baktığımızda 16-17 dereceyi gördüğümüz gün sayısı birkaç gün. Güneydoğu’da bugün çamur yağabilir. Atmosferi tozdan temizleyecek. İstanbul’da yok.