Kars, tarihi, kültürel dokusu, mimarisi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin kuzeydoğusunda yer alan tarihi bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Bir çok önemli tarihi olaya şahitlik eden bu semt misafirperver insanları, kendine has yöresel yemekleri, kristal karı, popüler kayak merkezi, tarihi ve mimari yapısıyla da ön planda.

Doğu Ekspresi ile Kars seyahati yapan turist sayısının da artmasıyla Kars merkez otelleri, Kars’ta konaklama ve Kars yöresel yemeklerine olan ilgi oldukça arttı. Doğu ekspresi ile yapacağınız yolculukta tren güzergahının doğal güzellikleriyle eşsiz manzaralara şahit olabilirsiniz. Ankara’dan hareket eden trenin son güzergahı Kars.

Doğu’nun Paris’i olarak bilinen Kars, kültürlerin ve doğanın eşsiz uyumu ile harmanlanmış bir şehir… Şehir bugünkü mistik ve büyülü havasını tarihine borçlu diyebiliriz. Birbirinden çeşitli kültüre ev sahipliği yapması şehirdeki binaların mimarisiyle de kendini gösteriyor.

Bu yazımızda Kars’a Doğu Ekspresi ile nasıl seyahat edebilirsiniz? Kars’a ulaşım yolları nedir? Sarıkamış'ta kayak nasıl yapılır? Kars ilinin coğrafi ve iklimi nedir? Kars’a hangi mevsimde gidilir? Kars otelleri ve kars otellerinin konaklama fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Doğu Ekspresi ile Kars Deneyimi

Doğu Ekspresi turu yapanların eşsiz bir deneyim yaşadığını duymayanınız yoktur. Doğu Ekspresi güzergah olarak sırasıyla Ankara – Kırıkkale – Sivas – Erzincan – Erzurum – Kars illerinden geçiyor. En son durak noktası olan Kars’ta. Doğu Ekrspres ile Kars’a nasıl gidilir? Kars’ta konaklama imkanları nedir? gibi sorularınıza yanıt bulmak için yazımızı okumaya devam edin.

Yol boyunca eşsiz manzaralara ve masalsı doğal güzelliklere şahitlik yapabileceğiniz bu yolculukta sevdiklerinizle beraber keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Kars’ta konaklayarak Doğu Ekspresi ya da diğer ulaşım araçlarını kullanarak seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.

Türkiye’nin en temiz havası olan şehirlerinden biri olan Kars ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirmeniz için en güzel semtlerden birisi. Son zamanlarda Doğu Ekspresi’nin de popülerleşmesi ile Kars otellerine olan yoğunluk oldukça artmış durumda. Erken rezervasyon yaptırarak seyahatinizi planlayabilirsiniz. Kars otel fiyatları ve erken rezervasyon için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın.

1993 km tren yolculuğunuz süresince birden fazla şehri görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Uzun bir yolculuk olmasından dolayı da tüm seyahatinizi planlamayı unutmamalısınız. Doğu Anadolu bölgesine gerçekleştireceğiniz bu keyifli yolculukta eşsiz bir deneyim yaşayacaksınız.

Sarıkamış'ta Kayak Keyfi!

Her mevsimi ayrı güzel olan Kars özellikle kış aylarında kış turizmin önemli bölgelerinin arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü pistleriyle Sarıkamış Kars ilinin en gözde mekanları arasında yer alıyor. Kar sezonunun 5 ay sürmesi de kar sevenler için oldukça önemli! Ortalama 140 gün kayak yapabilir kışın keyfini çıkarabilirsiniz.

Dünya’nın sadece iki bölgesine yağan kristal kar Kars’a da yağıyor. Görsel şölen sunan kristal kar fotoğraf çekmeyi sevenlerin de durak noktası. Kayak sporu için de kristal kar en ideal kar tipi olarak gösteriliyor. Nemin bölgede düşük olmasından dolayı kristal kar yağdığında kar buzlanma yapmadan yağdığı andaki halini alıyor. Böylece kristal kar kristalize durumunu koruyor ve harika bir görüntü oluşturuyor.

Snowboard yapanların özellikle gittiği Sarıkamış’ta çam ağaçlarının arasında sporunuzu yapabilirsiniz. Kayak alanını çevreleyen sarıkamış ağaçları çığ riskini de en aza indirerek daha güvenilir bir kayma deneyimi yaşatıyor.

Sarıkamış Türkiye’nin en çok güneş ışığı alan yerleri arasında yer alıyor. Buzlanma tehlikesinin olmaması da kar sezonu boyunca açık havada keyifle aktivite yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Sarıkamış’ta 7 tane pist bulunuyor. Uluslararası Kayak Federasyonu – FIS tarafından tescillenmiş olan 5 kilometre uzunluğundaki ‘Crosscountry’ pistine sahip olması kayak severler için oldukça büyük öneme sahip. Üstelik Sarıkamış, dağ kızağına uygun inşa edilmiş ilk kayak pisti olma özelliğine de sahip.

Snowboard, kızak, kar motoru, kayak gibi bir çok sporunun yanı sıra Kars Sarıkamış birçok organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Kayak şampiyonluğu, kış oyunları gibi etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz. Kayak yapmayı bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız da burası tam size göre.

Sarıkamış’a kayak yapmaya gelen kişilerin merak ettiği konulardan birisi de Sarıkamış’ta otel fiyatları nedir, Kars otelleri, Kars otel fiyatları üzerine oluyor. Işıl Park Otel, yaz kış dünyanın çeşitli bölgesinden gelen turistlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sarıkamış’a olan yakınlığı ve çevresindeki tarihi güzellikleriyle sık tercih edilen oteller arasında yer alıyor.

Kars’ta Ulaşım Detayları

Kars içinde gezip görebileceğiniz bir çok doğal ve mimari güzellik bulunuyor. Şehrin içinde toplu taşıma ile istediğiniz yeri gezebilirsiniz. Kars Ani Kendi ve Çıldır Gölü gibi turistik mekanlara ulaşmak için şehir merkezinden düzenli aralıklarla seferler düzenlenmektedir. Özellikle turizm döneminin yoğun olduğu zamanlarda sefer saatlerinden bir saat öncesinde giderek biletinizi almanızı tavsiye ederiz.

Kars’ta şehir içi ulaşımlarınızı otobüs, taksi veya minibüsler aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Şehrin içindeki mekanların birbirine yakın olması turistler için oldukça kolaylık sağlayan detaylar arasında yer alıyor. Şehir merkezine vardığınızda eşyalarınızı otelinize bırakıp Kars otogarı da şehre 3 km uzaklıkta bulunuyor. Kars havalimanı ise şehrin merkezine 6km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için havalimanı servislerini kullanabilirsiniz. Tren garı ise neredeyse şehrin merkezinden geçiyor. Tren garı ve şehir merkezi arasındaki mesafe ise 2 km’dir. Bu sayede ulaşımınızı ister yürüyerek isterseniz de taksi aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Kars’ın Coğrafi Yapısı ve İklimi

Doğu Anadolu bölgesinin kuzeydoğusunda yer alan Kars’ın kuzeyinde Ardahan, doğusunda ise Ermenistan, güneyinde ığdır ve Ağrı, batısında ise Erzurum illeri yer almaktadır. Topraklarının büyük bir bölümü yaylalardan oluşur ve büyük bir plato özelliği göstermektedir. Doğu Anadolu’nun en soğuk bölgesinde yer alan Kars iklimi için kışları uzun ve sert yazları da ılımlıdır diyebiliriz.

Kars ilinin genel bitki örtüsü ise bozkırdır. Fakat semtteki orman oluşum sınırı diğer bölgelere oranla oldukça yükseklere çıkabilmektedir. Zengin bitki örtüsünün en güzel örneğine Sarıkamış Ormanları ile karşılaşıyoruz. Bölgede Dünya’nın başka hiçbir yerine görülmeyen nadir bitki örtüleri ile karşılaşmanız mümkün.

Kars’a Ne Zaman Gidilir?

Her sezon için ayrı bir gezi programı hazırlayabileceğiniz Kars seyahatinizi birbirinden çeşitli aktiviteler yaparak tamamlayabilirsiniz. Kış sporları için Kars’a gitmek isteyenler genellikle ocak ve şubat aylarını tercih ediyor. Bu dönemlerde bembeyaz bir görsel şölen sunan Kars, kış sporları için turistlerin odak noktası oluyor.

Doğu Ekspresi ile Kars’a yolculuk yapanlar ise genellikle şubat ve mayıs ayları arasını tercih ediyor. Kış manzarasıyla birlikte doğanın bahara geçişi de tren yolculuğunuza keyif katacaktır. Kars yaz aylarında Türkiye’de ki birçok bölgeye göre daha serin geçer. Rakımının yüksek olması yazın kavurucu sıcaklarından kaçarak, serin ve içinizi ferahlatan bir ortam sunar size.

Her mevsim Kars’ta konaklama yapabilirsiniz. Her bütçe ve beklentiye uygun Kars konaklama fiyatları ile Kars gezinizi keyifle tamamlayabilirsiniz. Kars merkez otelleri arasında en çok tercih edilen ve en uygun oteli bulmak istiyor olabilirsiniz. Modernliği ve temizliği ile birçok misafir ağırlayan otelimiz beklentinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Işıl Park Otel rezervasyon almak için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın.

Editör: İrem Nur Kaya