6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Katar, geçen sene İsrail adına casusluk suçlaması dolayısıyla gözaltına alınan 8 Hindistan deniz subayı için idam cezası kararı verdi.

Katar'da geçen sene casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan 8 Hindistan vatandaşı için mahkeme idam cezası kararı verdi.2022 yılı ağustos ayında 8 Hintli donanma yetkilisi İsrail adına casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Özel bir şirkette çalışan Hintlilerle ilgili Katar mahkemesinden karar çıktı.

Mahkeme, tüm şüphelilere idam cezası kararı verdi.Kararı, 'Derin bir şok' sözleriyle ifade eden  Hindistan hükümeti, "Katar yetkilileriyle durumu ele alacağız. İdam kararı bizi derinden sarstı. Ayrıntılı kararı bekliyoruz. Aile üyeleri ve hukuk ekibiyle temas halindeyiz ve tüm yasal seçenekleri araştırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Hindistan hükümeti ve Katar'daki yetkililerden suçlamalarla ilgili kesin bir açıklama gelmedi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü  konuyla ilgili soruları yargılamanın gizliliği nedeniyle yanıtsız bıraktı.

İdama mahkum edilen Hindistanlı eski deniz subaylarının Katar'ın yürüttüğü bir denizaltı projesinde çalıştığı belirtildi. Tutuklanan subaylar ilk kez mart ayında mahkemeye çıkarılmıştı.

Editör: Nehir Durdağı