İstanbul Başakşehir’de bir kediyi asansörde sıkıştırıp defalarca tekmeleyerek öldürdüğü gerekçesiyle sanık İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenmesine yapılan itiraz kabul edildi. 

TIR’larla gelen alacaklılar, eşyaları yağmalamaya çalıştı! TIR’larla gelen alacaklılar, eşyaları yağmalamaya çalıştı!

İstanbul Başakşehir'de 1 Ocak 2024 tarihinde yaşanan olayda İbrahim Keloğlan, yaşadığı sitede bulunan bir kediyi asansörde defalarca tekmeledi. Can havliyle koridora kaçan kediyi engelleyerek öldürdü. Saldırı anları ise kamera kayıtlarına saniye saniye yansıdı.

Ortaya çıkan görüntülerin ardından İbrahim Keloğlan emniyet ekipleri tarafından 4 Ocak'ta tutuklandı. Savcılık, Keloğlan hakkında "bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

8 Şubat’ta görülen duruşmada Keloğlan için 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ardından ise ceza 1 yıl 3 aya indirildi. Mahkeme sanığın tahliyesine hükmetti. Keloğlan 35 gün tutuklu kaldı. 

Sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verildi. Karara gerekçe olarak sanığın mahkemedeki tutum ve pişmanlığını gösteren davranışları gösterildi. Olaydan önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması sebebiyle ise sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Yapılan itirazlar sonucu üst mahkeme, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına hükmetti.Alınan yeni kararda, “işlenen suç ile verilen cezalar arasında orantısızlık olması nedeniyle, caydırıcı bir etki ortaya koymaktan oldukça uzak kalınacağı” ifadelerine yer verildi. Kediyi tekmeleyerek öldüren sanık yeniden yargılanacak.

Editör: Nehir Durdağı