Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, yakın çevresi Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisinin bir iki hafta içinde aktif hale geleceğini belirterek, bu durumun “paralel bir genel başkanlık faaliyeti” gibi algılanmasının doğru olmayacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin yeni yönetim kadrolarına zaman verilmesi gerektiğini düşündüğünü aktaran yakın çevresi, şunları söyledi:

Meral Akşener'den flaş hamle. Önce bunu yaptı Meral Akşener'den flaş hamle. Önce bunu yaptı

“Bir çalışma ofisi olacak. Çünkü Kemal Bey’in evde özel bir çalışma odası yok. Kendisiyle görüşmek, sohbet etmek, partinin daha iyi bir yere varması için emek vermek isteyip fikrini soranlar olacaktır. Onları bu ofiste ağırlar, partinin başarısı için her türlü desteği verir. ‘Artık torun sever’ diyenler var. Kemal Bey torunlarını sever ama zamanının tamamını torun sevmeye ayıracak biri değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir backgraund'u var. Son dönemde siyasetteki gelişmeler de onun backgraundu'nu haklı kılıyor. İşte İYİ Parti’de meydana gelen tablo. Ofisinde çalışacak, siyasi gelişmeleri takip edecek, süreci izleyecek. Genel Başkanlık, Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir insanın evden çalışması, evde konuklarını ağırlaması söz konusu olamaz. Gelenleri, bir takım yazış çizişleri olur. Bunun için ofis gerekir. O nedenle ofis tutmasına siyasi bir anlam yüklenmesi yanlış olur.”

Kılıçdaroğlu’na yakın kurmayları, bir vakıf çalışmasının yürütüldüğünü de ifade ettiler.

Editör: Grlyrtts