Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde 644 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda bina yıkıldı. Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'ndeki 72 depremzede aile, aradan geçen zaman içerisinde konteynerlerde yaşamaya devam etti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Van'da miting düzenledi. Vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, 72 depremzede ailenin yaşadığı sıkıntıyı gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk olarak konteynerlerde yaşayan aileleri ziyaret edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, söz verdi. Kılıçdaroğlu, "Van'da 2011'de deprem oldu. Ben o depremde buraya geldim. Bir gecede burada kaldım. Ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti hala yüze yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak, 'şimdiye kadar nerelerdeydiniz?' diye. Söz veriyorum. Vanlılara söz veriyorum. Geleceğim, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, o zaman onlardan helallik isteyeceğim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde Seyrantepe Mahallesi'ndeki konteynerlerde yaşayan ailelerle buluşmuştu. Selvi Kılıçdaroğlu, "12 yıl önce yaşanan depremden bu yana insanlarımız bu konteyner gettosunda yaşam mücadelesi içinde. Çocukların durumunu anlatmaya dilim varmaz. İktidarı da, muhalefeti de bu insanları unutmuş. Kemal Bey'e söyleyeceğim, bu olmamalıydı. Düzeltiriz" demişti.

Editör: İrem Nur Kaya