CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine değinen Kılıçdaroğlu, "Altı lider bir aradayız. Görüşlerimiz farklı olabilir. Demokrasi, adalet konusunda beraberiz. Oturacağız ve karar vereceğiz. Şu soru gelebilir aklınıza. ‘Neden Cumhurbaşkanı adayınızı hemen belirlemiyorsunuz’ diye. Hayır efendim. Önce bir hükümet programının ortaya çıkması lazım. Bizim neleri yapacağımızı millete anlatmamız lazım. Olay bir Cumhurbaşkanı olayı değildir. Olay Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeniden ayağa kalkması olayıdır. Beraber inşa edilmesi, yeniden inşa edilmesi olayıdır. Siz ekonomide ne yapacağınızı anlatmazsanız, adaleti nasıl sağlayacağınızı söylemezseniz, işsizliği nasıl önleyeceğinizi söylemezseniz. Teknoloji devrimini nasıl sağlayacağınızı söylemezseniz, o zaman neyi yapacaksınız? İlla bir aday olsun. Aday ne olacak ki ya? Ali olur, Veli olur. Ama siz memleketi ayağa nasıl kaldıracağınızı söylemeniz lazım" dedi.

"TOPLUMSAL BARIŞ SORUNUMUZ VAR"

"Uzun yıllar devam eden toplumsal barış sorunumuz var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu toplumsal barışı nasıl sağlayacağınızı söylemeniz lazım. Artık yeter, değil mi? Kavgaya son vermek gerekmiyor mu? O zaman oturup, konuşmamız lazım. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerken yeni bir yol haritasını nasıl yapacağımızı konuşmamız lazım. Millet bunların hepsini bilecek. Vaat ettiklerimizi bilecek… Ondan sonra bir Cumhurbaşkanı adayı belirleriz. Önemli olan, var olan yapıyı değiştirmektir. Darbe hukukundan arındırmaktır. Haksızlıklara karşı durmazsanız bu iş yürümez. Adaletsizliğin olduğu yerde devlet olmaz. Bunu yapacağız ve bunun kavgasını veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"DOKUZ KÖYDEN KOVSALAR 10'UNCU KÖYE GİDECEĞİM"

Ekmekle ilgili yaptığı açıklamadan dolayı tutuklanan Cihan Kolivar'la ilgili konuşan Kılıçdaoğlu, "Bir sivil toplum örgütünün başkanı ekmekle ilgili konuşma yaptı. Vay efendim şimdi hapiste. Onun hakkını ve hukukun kim arayacak? Bu kardeşiniz arayacak. Siyasi düşüncesinden ötürü hapse atılanlar var. Bir insan düşüncesinden ötürü hapse atılır mı? Herkesin bir düşüncesi var. Yüce Yaradan demiyor mu? Aklınızı kullanmıyor musunuz diye soruyor. Kur’an’da birden fazla yerde söylüyor. İnsanoğlu aklını kullanacak. Şimdi aklını kullanan, doğru söyleyeni dokuz köyden kovacaklar, alacaklar sen niye böyle söyledin diye. Bu kardeşinizin sözü var, dokuz köyden kovsalar 10’uncu köye gideceğim" dedi.

“KAYBETMEK YOK BİZİM KİTABIMIZDA”

Kılıçdaoğlu, "Bu millet rahat ettiği, her evde huzur olduğu, komşuların ilişkileri iyi olduğu, insanların birbirlerine selam verdiği sürece biz de rahat ederiz. Kutuplaştırıyorlar, bundan çıkmaz zorundayız. Kutuplaşmayacağız, kavga etmeyeceğiz. Helalleşmek dedim. Niye helalleşmek dedim? Ya artık kavga etmekten bıkmadık mı? Bu millet bıkmadı mı? Kısır tartışmalardan bıkmadı mı? Birbirimizi ötekileştiriyoruz. Vay senin kimliğin böyle, şöylesin, seni yaşam tarzın böyle şöylesin. Bunları bırakacağız Allah’ın izniyle. Bu ülkede herkesin kazandığı, ülkenin cadde ve sokaklarında özgürce gezdiği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Altı lider beraberiz. Birlikte kazanacağız. Kaybetmek yok bizim kitabımızda kazanmak var. Kazanmak. Yeniden kazanacağız. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Adaleti, devlette liyakati yeniden getireceğiz. Çürüyen yapıyı mutlaka ve mutlaka kurtaracağız. Yapı çürümeyecek. Devlet vatandaşına hizmetle görevlidir. Devlet dediğiniz kurum elinde sopası vatandaşının kafasına vuran değildir. Devlet vatandaşını dinlemek zorundadır. Derdi nedir anlamak zorundadır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi