Dünyada koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında İspanya geliyor.

Türkiye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İspanya'ya yardıma koşmuş ve büyük bir fedakarlık göstererek bir uçak dolusu tıbbi malzeme göndermişti.

Ancak İspanyolların Türkiye'ye karşı büyük bir ayıp yaptığı ortaya çıktı.

Konuyu Milliyet gazetesinin usta yazarı Ali Eyüboğlu köşesine taşıdı. Eyüboğlu'nun yazısı şöyle:

- İspanyol dizisi ‘La Casa de Papel’in Türkiye’de çok sevilip, fenomen olduğu ilk sezonun ardından çıkan ‘bomba haberler’ neydi? “Yeni sezonda diziye ‘İstanbul’ karakteri katılacak.” “İstanbul karakterini Nesrin Cavadzade oynayacak.”
“Dizinin bazı bölümleri Türkiye’de çekilecek.” 

- İzlememiş olanlara hatırlatmakta fayda var, dizideki önemli karakterlerin hepsi şehir ismi. ‘La Casa de Papel’in üçüncü sezonu başlamadan dizinin yaratıcısı ve senaristi ‘Episode’a konuşunca bu haberler yalan oldu. Çünkü yapımcı Alex Pina, diziye ‘İstanbul’ değil ‘Ankara’ adında bir kadın karakteri dahil etmeyi planladıklarını, ama bundan da vazgeçtiklerini söyledi.

- Fanatik izleyicilerinde bile hayal kırıklığı yaratan üçüncü sezonda Türk karakter yoktu, ama dördüncü sezonda var. Adı ‘Osman’, yaşadığı yer Cezayir, yaptığı iş İspanyol polisinin gözaltına alıp, çöle yolladıklarına para karşılığında işkence... Türkiye’nin koronavirüsle mücadele kapsamında bir uçak dolusu yardım malzemesini İspanya’ya yolladığı günlerde, ‘La Casa de Papel’de bunun olması bizim değil, yapanın ayıbı.
 

Editör: Haber Merkezi