Tez-Koop-İş Sendikası Başkanı Haydar Özdemiroğlu, mağazaların daha geç açılması nedeniyle AVM'lerdeki asıl etkinin 15 Haziran'dan sonra ortaya çıkacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Ancak AVM'lerden vaka haberleri gelmeye başladı. Mersin'deki bir AVM'de, Kayseri ve Konya'daki bazı mağazalarda vaka görüldü. Hatta Kayseri ve Konya'daki bazı mağazalar karantinaya alınmış. İstanbul'daki bir AVM'de 2 işçide vaka pozitif" dedi. 

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Özdemiroğlu, AVM'lerdeki önlemlerin sadece kapı girişinde ateş ölçmekten ibaret olduğunu dile getiren Özdemiroğlu, şöyle devam etti:

"Müşteriler içeri girdikten sonra onları denetleyen yok. AVM'lere girdikten sonra bir kısmı maskelerini çıkararak mağazaları gezmeye başlıyor. Mağaza personeli uyarıyor ancak bu durumda da sözlü tartışmalar yaşanabiliyor. Çalışanlar denenen ürünleri kabinlerde dezenfekte etmek zorunda kalıyor. Kabin görevlisi çalışanlara yönelik bir önlem alınmıyor. Salgına açık halde çalışıyorlar. Mağaza içerisine giren müşteri sayısını ölçen bir sistem yok. Müşteriler özellikle kasa önlerinde fiziki mesafeye özen göstermiyor. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmiyor."